Încă fără comunicat despre programul Zilei Armatei de la Carei la 75 de ani de la eliberarea orașului

• publicat la: 23 octombrie 2019
Încă fără comunicat despre programul Zilei Armatei de la Carei la 75 de ani de la eliberarea orașului

Organizatorii din Ministerul Apărări Naționale ne țin în șah cu ora de începere și programul manifestărilor din data de 25 octombrie 2019.

Aniversăm în acest an 75 de ani de la eliberarea Careiului  de către  Armata Română. La data respectivă Armata Română a pus mai presus de jocurile politice integritatea teritorială, recuperarea teritoriilor românești de sub ocupația hortystă.

Suntem în data de 23 octombrie 2019, ora 9 și 40 minute dimineața  și încă nu a sosit niciun comunicat oficial de la Ministerul Apărării Naționale privind manifestările din data de 25 octombrie 2019, Ziua Armatei. Școlile din județ nu își pot pregăti  deplasarea cu elevii la acest important moment din istoria noastră locală dar nu numai.

O fi campanie electorală dar și organizatorii sunt implicați într-atât încât să neglijeze informarea cetățenilor sau încă nu au finalizat …organizarea ?

Pentru românii din această parte de țară ziua de 25 octombrie are o semnificație aparte. Este ziua în care au aflat că se pot reîntoarce la casele lor de unde au fost scoși de către ocupanții hortyști în acel septembrie negru din 1940.

Monumentul simbol al luptei de eliberare , Monumentul Ostașului Român, este mascat  de o pădure de tuia de peste 9 m înălțime.

Academia Română vine la Carei în semn de respect pentru această aniversare a 75 de ani de la eliberare cu o lansare de carte, ARTA din ROMÂNIA și nu poate stabili ora lansării în lipsa unui comunicat al organizatorilor din MApN.

Anumite surse au specificat că ora de începere a manifestărilor aniversare de la Carei va fi 0ra 17,30.  Doar cei care nu au nicio tangență cu cariera militară și cu ceea ce a însemnat pentru românii din Ardealul de Nord data de 25 octombrie pot schimba ora de desfășurare a ceremoniilor din cursul dimineții cu una la ceas de amurg. Cu siguranță că vor sosi la Carei mulțime de candidați la alegerile prezidențiale din 10 noiembrie 2019.

Până la această dată niciunul dintre candidații la funcția de PREȘEDINTE al ROMÂNIEI nu a luat atitudine față de îndepărtarea plăcilor oficiale cu însemnele statului de pe clădirea în care funcționează Primăria Carei dar nici față de diminuarea vizibilității Monumentului Ostașului Român. Vor ei să reprezinte doar anumite părți de țară românească? Sau poate așteaptă să vină la Carei în data de 25 octombrie pentru a se exprima la fața locului. Vom vedea.

Încă mai așteptăm un comunicat oficial privind ora de începere a ceremoniilor aniversare din data de 25 octombrie 2019.

Buletin de Carei

http://www.buletindecarei.ro/2019/10/ziua-armatei-si-erodarea-eroismului-la-75-de-ani-de-la-eliberarea-ardealului-de-nord-bal-la-satu-mare-si-padure-de-tuia-la-carei.html

comentarii

de simion la 23 octombrie 2019 - 09:18

noapte ca hotii face armata manifestarile din 25 octombrie!!! mai important e pentru nemilitarul ministrel balul de dupa.

de Volgograd la 23 octombrie 2019 - 13:15

Odihniti va in pace!

de Gheorghe la 23 octombrie 2019 - 16:03

Prefectul trebuie sa amendeze schimbarea placutelor de pe primarie. L-ati sesizat? V-a raspuns conform OG 27/2002?

Lasati un comentariu