Infracțiuni rutiere constatate în flagrant delict de Secția Poliție Rurală Carei

• publicat la: 8 octombrie 2019
Infracțiuni rutiere constatate în flagrant delict de Secția Poliție Rurală Carei

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat ieri, 7 octombrie a.c., activități de menținere a unui climat de siguranță rutieră, fiind prezenți pe principalele artere rutiere din județ, ocazie cu care au aplicat peste 50 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 20 000 de lei.

Astfel, la data de 7 octombrie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au efectuat activități de supraveghere, fluidizare și control al traficului rutier pe raza județului, ocazie cu care aplicat peste 50 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 20 000 de lei.

De asemenea, polițiștii au aplicat măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce în cazul a 5 conducători auto și au ridicat 2 certificate de înmatriculare.

 Totodată, au fost organizate acțiuni pe linia depistării persoanelor care efectuează transport ilegal de material lemnos, astfel la data de 7 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Valea Vinului au depistat 3 căruțe care transportau material lemnos, în extravilanul localității Hrip, fără a deține documente legale, astfel că au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale și a fost ridicat în vederea confiscării 3,5 mc de material lemnos.

 

Infracțiuni rutiere constatate în flagrant delict de polițiști

 Polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Carei au constatat în flagrant delict 2 infracțiuni la regimul rutier, pe raza localităților Foieni și Moftinul Mic.

Astfel, ieri, 7 octombrie a.c., în jurul orei 17.40, polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Carei, au oprit pentru control, în localitatea Foieni, un autoturism condus de un minor, de 17 ani, din localitatea Sanislău.

În urma verificărilor efectuate de polițiști aceștia au constatat că persoana de la volan deține permis de conducere eliberat de autoritățile din Ungaria, însă conform legislației în vigoare, pe teritoriul României pentru a conduce pe drumurile publice autovehicule pentru care este necesară categoria B, vârsta minimă a conducătorului auto trebuie să fie de minimum 18 ani împliniți.

În cauză se efectuează cercetări în cadrul dosarului penal întocmit sub aspectul de săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere.

În această dimineață, în jurul orei 05.40, polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Carei, au depistat și oprit în din localitatea Moftinu Mic, un autoturism condus de un bărbat, de  38 de ani, din aceeași localitate.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că acesta avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat.

În cauză s-a întocmit dosar penal.

   

Mandate de executare a pedepsei închisorii puse în aplicare de poliţişti

           În timpul unor activităţi specifice organizate ieri, poliţiştii Secției Poliție Rurală Beltiug în colaborare cu polițiștii din cadrul Serviciul de Investigații Criminale Satu Mare, au identificat două persoane, din comuna Socond, urmărite pentru executarea unor pedepse privative de libertate.

Astfel, a fost identificat un bărbat, de 37 de ani, din comuna Socond, pe numele căruia Judecătoria Satu Mare a emis un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate. Acesta are de executat o pedeapsă de un an și 2 luni detenţie pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

Cel în cauză îşi va executa pedeapsa în penitenciar.

Tot la aceeași dată polițiștii au depistat o femeie, de 32 de ani, din localitatea Stâna, pe numele căreia autoritățile italiene au emis un mandat european de executare a pedepsei închisorii pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie.

Aceasta urmează a fi prezentată în fața unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea. 

 

Acțiune a polițiștilor cu R.A.R. Satu Mare

13 sancțiuni contravenționale au fost aplicate de polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Satu Mare la data de 7 octombrie a.c. în cadrul unei acțiuni comune desfășurate cu R.A.R. Satu Mare

La data de 7 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Satu Mare, au desfășurat activități pentru depistarea autovehiculelor care prezintă defecțiuni, în localitatea Ciuperceni, împreună cu specialiștii din cadrul R.A.R. Satu Mare, ocazie cu care au aplicat 13 sancțiuni contravenționale, în valoare de 3 190 de lei și au ridicat un certificat de înmatriculare, pentru deficiențe majore depistate la sistemul de iluminare-semnalizare.

 

Lasati un comentariu