Monedă din argint emisă de BNR cu imaginea Monumentului Ostașului Român de la Carei

• publicat la: 9 octombrie 2019
Monedă din argint emisă de BNR cu imaginea Monumentului Ostașului Român de la Carei

Banca Națională a României (BNR) a anunțat într-un comunicat că începând cu 14 octombrie va lansa în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema 75 de ani de la eliberarea Ardealului de Nord de sub ocupația hortystă.

Aversul monedei prezintă cele două fețe ale medaliei jubiliare din aur ,,Ardealul Nostru”, inscripţia în arc de cerc „ROMANIA”, stema României, valoarea nominală „10 LEI” și anul de emisiune „2019”.

Reversul monedei redă imaginea Monumentului Ostașului Român de la Carei, inscripţia în arc de cerc „ELIBERAREA ARDEALULUI DE NORD” și data la care a fost eliberat ultimul teritoriu ocupat din Transilvania „25 octombrie 1944”.

Tirajul pentru această emisiune este de 300 monede din argint.

Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv broşura de prezentare este de 360,00 lei.

Monedele din argint cu tema 75 de ani de la eliberarea Ardealului de Nord au putere circulatorie pe teritoriul României.

sursa NapocaNews, Foto credit: BNR

La 75 de ani de la eliberarea Careiului de sub ocupația hortystă și la 55 de ani de la dezvelirea  Monumentului Ostașului Român de la Carei acesta este înconjurat de o perdea compactă de tuia de peste 9 m înălțime fără ca cineva din Guvernul României sau din asociațiile dedicate cultului eroilor să ia atitudine.

http://www.buletindecarei.ro/2019/09/municipiul-carei-la-75-de-ani-de-la-eliberarea-de-sub-ocupatia-hortysta.html

Lasati un comentariu