Primarul nu vorbește românește la o activitate susținută financiar de Primăria Carei. Atacuri la adresa Buletin de Carei

• publicat la: 12 octombrie 2019
Primarul nu vorbește românește la o activitate susținută financiar de  Primăria Carei. Atacuri la adresa Buletin de Carei

Metode specifice perioadei bolșevice aplicate de fanii primarului evazionist ,,nu porovocați maghiarii,, celor care relatează despre abuzurile și discriminările administrației Kovacs-Keizer-Beko instalată la UAT Municipiul Carei.

Raportări masive împotriva paginii Buletin de Carei după postarea înregistrării VIDEO care dovedește că primarul Kovacs  nu s-a exprimat deloc, nici în șoaptă, în limba română la o manifestare unde Primăria Carei era cooroganizator.

Vineri a avut loc la Castelul din Carei conferința ,,Ruralitate și strategii economice în Transilvania,, organizată de către Primăria Carei, Asociația Kriza Janos din Cluj Napoca și de  Institutul de etnografie al academiei maghiare din Budapesta.

Nici măcar salutul nu a fost adresat de către primarul Kovacs în limba română darmite să mai poarte și eșarfa tricoloră.

Supărați că discursul exclusiv în limba maghiară a fost înregistrat video, fanii primarului evazionist au raportat ca spam postarea cu înregistrarea derulării activității de la Castelul Karolyi din Carei.

Aici găsiți înregistrarea VIDEO a discursului primarului evazionist din Carei care nu vrea nici să salute în limba română participanții la o manifestare sprijinită financiar din banii careienilor.

VIDEO

,,…mulțumesc asociației  Kriza Janos că a organizat această manifestare…nu sunt specialist dar consider că dacă nu vom aprecia  destul munca specialiștilor atunci noi ca politicieni vom bâjbâi și nu vom găsi soluțiile potrivite…în primul rând mă bucur că dvs ca specialiști veți  găsi și calea punerii în practică a temelor dezbătute aici  …cât succes veți avea în acest sens vom vedea și vă urez succes…sper că vă simțiți bine la Carei…noi careienii suntem oameni mândri și suntem mândri de trecutul nostru…dar credem și în viitor…Careiul a fost centrul de județ în trecut…de aici se conducea județul…timp de 500 de ani și orașul avea 16 mii de locuitori acum 100 de ani …de fapt și acum cam atâția suntem chiar dacă statistic suntem 21 de mii de locuitori….mulți au plecat să lucreze afară..asta e realitatea și în România și în Ardeal dar și din Ungaria au plecat mulți să lucreze înafara țării…noi, politicienii, ne-am bucura dacă ați găsi o modalitate de a stopa fenomenul…de a găsi soluții concrete…știu că nu face obiectul acestei conferințe dar tinerii dacă nu câștigă măcar 1 000 de euro pleacă în străinătate …știu că nu a domeniul profesorilor universitari ci mai mult al angajatorilor…mie mi-ar fi fost greu să plec…nu doar banii contează de fapt… trebuie convinși ca să nu plece din alte motive decât banii….așa că Dumnezeu bine v-a adus în Carei…noi nu doar vorbim ci ne facem și treaba bine..dezvoltăm orașul…si părerea mea este si sunt convins de asta …că orasul va arăta ca unul din Austria , ca unul din partea de vest a Ungariei,,.

Pe pagina oficială a Primăriei Carei nu s-a consemnat discursul tradus în limba română al primarului care este și demnitar al statului român nu doar evazionist cu acte în regulă.

Încercările repetate de a bloca Buletin de Carei, de a raporta postările sale care redau realitatea careiană nu fac decât să demonstreze că actuala conducere a orașului vrea să își ascundă cu orice preț acțiunile sale. Nu doar Buletin de Carei este raportat sistematic pentru atitudinea sa civică și de susținere a românilor ci și paginile lui Mihai Târnoveanu

Metodele aplicate în acest sens amintesc  de perioada bolșevică. De perioada în care intelectualilor cu spirit civic li se aplicau reeducări la Pitești sau Aiud sau Sighet.

Buletin de Carei

 

comentarii

de Pui la 13 octombrie 2019 - 13:36

Întotdeauna de și nu e careian amintește că”noi careienii,întotdeauna amintește că Carei a fost plasa Carei și de aici „se conducea judetul întotdeauna numai gîndeste scrisnind din dinți că Careiul a fost condus de la Budapesta și întotdeauna regreta că granița României e la Urziceni.Domnule primar de le-ar fi fost românilor mai bine înainte nu numai ungurilor ei ar fi schițat macar un gest .Ardelenii știu prea bine ce înseamnă .De ce nu-i lăsați pe români în pace să trăiască așa cum vor ei De ce lăsați de înțeles că citez”acum 500 de ani era mai bine” pentru unguri căci românii nici nu erau recunoscuți nu existau.Va dați seama ce scoateți pe gura și cît de profund jigniți statul român și pe români. Romania de astăzi egzista in urma a doua războaie mondiale .Revenirea la starea dinainte nu s-ar putea realiza decît cu un nou război mondial care ar șterge Europa de pe ha
rta .Dumneavoastră credeți că dețineți adevărul și soluțiile.Nu sînteți de cît un biet muritor care ar face bine să relizeze că are nepoți pe care să-i iubească și să-i crească în toleranta fata de alti oameni indiferent ce limba le-a dat-o Dumnezeu.Nu sînteți careian deoarece nu ați copilărit aicea și nu o să știți niciodată de firele nevăzute care ne lega pe noi romanii,germani ,unguri,slovaci,ruteni evrei,polonezi ,roma etc.Domnule primar aceste legături nevăzute nu le veți înțelege niciodată pentrucă nu sînteți fiul acestor meleaguri.

Lasati un comentariu