Teatrul Ararat din Baia Mare revine la Carei

• publicat la: 9 octombrie 2019
Teatrul Ararat din Baia Mare revine la Carei
Marți, 22 octombrie 2019, ora 19.00, la Teatrul Municipal Carei va avea loc comedia Un doi, trei sau Președintele. Teatrul Ararat din Baia Mare va juca piesa în limba română, dar a pregătit și subtitrare în limba maghiară.
Prețul biletului este de 20 lei pentru adulți și 15 lei pentru elevi și pensionari.

Comedia într-un act „Un, doi, trei sau Preşedintele” a celui mai mare comediograf maghiar Molnar Ferenc este o jalonare a necesităţilor pentru a deveni apt într-o societate de consum, respectând ierarhiile sociale.
Norrison, preşedinte de bancă, îi manipulează pe cei din jur ca un „prestidigitator”, găsind soluţii în împrejurări încurcate. Cumpărarea de titluri nobiliare pentru protejaţii săi e o uzanţă facilă. Transformă identitatea lor cât ai clipi. Urcarea pe scara socială poate fi un tertip în funcţie de interesele celui puternic.
O comedie, aici şi acum, în care cochetăriile în tandem cu mecanismul birocratic funcţionează ireproşabil. O dantelărie milimetric concepută, o aventură tonică, cu suişuri şi coborâşuri în ritm alert.

Personajele par desprinse dintr-un carusel cosmopolit care surprinde un mecanism ce trebuie mereu uns pentru că repetitivitatea este o lege universal valabilă. Negustori, conţi, doctori şi comitete se adună într-un bazar al civilizaţiilor. Contele Dubois-Schottenburg, Dr. Pinsky, Osso, Ciring, Antal, Lidia, Dr. Faber și dr. Wolff sunt numai câteva nume din galeria multinaţională prezentă în scenă. Fibra comică ţâşneşte la tot pasul, din dialoguri şi situaţii-surpriză.

Durata: 1 h 45 min

Distribuția:
Claudiu Pintican, Mircea Gligor, Sanda Savolszky, Paul Covaci, Raluca Florian, Denisa Nechita, Sandra Nechita, Tania Popa, Silviu Băeș, Bogdan Aciuan și Dan Cordea.

Regia artistică: Claudiu Pintican



comentarii

de Hamlet(Shakespeare) la 10 octombrie 2019 - 10:30

actul întâi, scena 4:
„Something is rotten in the state of Denmark!”

Lasati un comentariu