Ziua Armatei și erodarea eroismului la 75 de ani de la eliberarea Ardealului de Nord. Bal la Satu Mare și pădure de tuia la Carei

• publicat la: 17 octombrie 2019
Ziua Armatei și erodarea eroismului la 75 de ani de la eliberarea Ardealului de Nord. Bal la Satu Mare și pădure de tuia la Carei

La data de 25 octombrie 2019 vom aniversa 75 de ani de la eliberarea orașului Carei de sub ocupația hortystă instalată aici după intrarea în vigoare a odiosului Dictat de la Viena din 1940.

Armata Română a dat dovadă de eroism și nu a cedat. Românii expulzați sau fugiți din calea atrocităților regimului hortyst au putut să se reîntoarcă la casele lor, multe dintre acestea fiind devastate.

La 75 de ani de la luptele pentru eliberarea Careiului eroismul de atunci s-a tocit pe alături. Pe timp de pace Armata Română își va aniversa ziua la umbra pădurii de tuia care înconjoară monumentul simbol al luptei de eliberare și anume Monumentul Ostașului Român. Soldații vor sta de strajă la Monumentul Ostașului Român fără a vedea ceva din el.

Fiind an electoral vor veni cu siguranță și mulți dintre candidații pentru fotoliul de la Cotroceni.

Se preconizează o manifestare în timpul după amiezii și o retragere cu torțe.

Discuțiile sunt în toi. Nu pentru eliberarea Monumentului  Ostașului Român și punerea sa în valoare așa cum se procedează în orice țară unde mai curge apa caldă la robinet. Pentru  Balul Armatei de la Satu Mare toate detaliile sunt puse la punct. Noi rămânem la Carei cu monumentul simbol ascuns după pădurea de tuia de peste 9 m.  Halal  miniștri s-au mai perindat la  cârma Apărării Naționale dacă nici măcar monumentul simbol al eliberării Careiului nu  a fost cineva în stare să îl apere și să îl pună în valoare.

Daniela Ciută

 

 

comentarii

de Glasul.info la 17 octombrie 2019 - 16:31

Monumentul Ostașului Român de la Carei ascuns de UDMR după o perdea de arbori tuia foarte înalți, pentru a nu le provoca alergie antiromânilor?

Lasati un comentariu