Ansamblul Monumentului Ostașului Român din Carei devine noaptea parcare

• publicat la: 10 noiembrie 2019
Ansamblul Monumentului Ostașului Român din Carei devine noaptea parcare

Ansamblul Monumentului Ostașului Român din Carei devine noaptea parcare. Pădurea de tuia de peste 9 m înălțime ascunde noaptea mașinile ce parchează pe platoul din fața unui monument de for public reabilitatat cu bani grei fără ca Poliția locală sau alți agenți de ordine să intervină.

Dacă pentru monumentele simbol ale românilor  este permisă orice sfidare nu același lucru se petrece cu monumentele neromânești, atent supravegheate și întreținute de conducerea orașului.

Românii din Carei trebuie să se lupte pentru obținerea drepturilor ce li se cuvin indiferent că vorbim de acces la învățământ în limba materna pentru clase de meserii sau că vorbim de ridicare,  întreținere și respectare de monumente sau busturi.  Împotriva celor cu spirit civic se deschid procese pentru te miri ce pricini, inclusiv semnalarea vandalizării bustului lui Avram Iancu iar  organele abilitate clasează cazul  înainte de a se efectua cercetările concrete pe teren …în paralel cu acțiunile de linșaj mediatic susținute de conducerea Primăriei Carei prin  redactori plătiți din banul public careian.

Am oferit susținere financiară pentru  o comisie de expertiză  care  să decoperteze  o porțiune de dale de pe aleea din spatele monumentului  și să se vadă clar că nu s-a realizat fundația prevăzută în proiectul  ,,Realizare parc în centrul oraşului,, de către  administraţia  Kovacs-Keizer-Beko, pentru cheltuielile de decopertare  și refacere.  NIMENI nu a fost interesat de restabilirea adevărului și sancționarea celor care se înfruptă din banul public pentru interesele de grup și personale.

Grupul de interes de la Carei a fost mai presus în acest caz decât Legea care nu a fost restabilită de echipele care au cercetat și apoi clasat cazul.

Executantului i s-a plătit suma de 798.797,40 lei la 2 luni de la eliberarea autorizației cu nr 126, eliberată de mun. Carei la data de 25.09.2012, SUMĂ ce  reprezintă mai exact 64,68% din valoarea contractului în cuantum de 1.235.008,01 lei,  și nu cum greșit se scrie în Referatul cu propunere de casare  unde valoarea totală a proiectului apare ca fiind 1.044.669,22 lei.

O altă afacere a administrației Kovacs-Keizer-Beko care trebuie protejată prin orice mijloace pe granița de nord-vest.

Daniela Ciută

http://www.buletindecarei.ro/2013/09/primaria-carei-a-achitat-lucrari-din-zona-monumentului-cu-18-zile-mai-devreme-decat-le-a-receptionat.html

 

Lasati un comentariu