Elevi din patru țări la Primăria Carei și la Liceul Teoretic

• publicat la: 16 noiembrie 2019
Elevi din patru țări la Primăria Carei și la Liceul Teoretic

Un grup de elevi din Franța, Italia, Spania și Portugalia, alături de profesorii lor, au vizitat azi Primăria municipiului Carei. Aceștia au fost primiți de către primarul Eugen Kovacs, care le-a vorbit despre trecutul și prezentul municipiului, precum și despre sistemul de învățământ din Carei și perspectivele sale. Imagini cu spațiile vizitate în incinta Primăriei Carei nu se oferă.
Elevii din cele patru țări europene (Franța, Italia, Spania, Portugalia), alături de profesorii lor, sunt oaspeții Liceului Teoretic Carei.

Aceștia participă la o întâlnire în cadrul unui proiect Erasmus+.  O parte dintre activități au loc la Liceul Teoretic Carei, prof.Alina Iacobuț oferind zilnic detalii despre derularea proiectului pe pagina  liceului.

Atelierul de artizanat a avut-o ca invitat pe designerul de interior, Gina Doiciar, absolventă a Facultății de design din Oradea, fostă elevă a liceului careian, care a propus o activitate extrem de ”colorată”, pictura pe lemn. Au fost prezentate diferite tehnici de pictură pe lemn, după care participanții au pictat un tablou de iarnă, folosindu-se de propria imagiație. Atelierul de teatru și dans, sub îndrumarea lui Szolomajer Timea, coordonatoarea cercului de teatru (în limba maghiară) a Casei de Cultură din Carei, a propus câteva ”exerciții de încredere”, prin care s-a urmărit conștientizarea importanței încrederii în persoana de lângă tine. De asemenea, dansul a fost un alt ingredient al reușitei acestui atelier.

A patra zi a proiectului european Erasmus+ „Les neurosciences au service des apprentissages et de la prévention du décrochage scolaire”, derulată în data de 14 noiembrie 2019, a avut ca obiect principal vizita de studiu cultural în orașul Negrești-Oaș. Participanții din cadrul proiectului au avut șansa să viziteze obiective turistice-etalon pentru această zonă a țării noastre, care conservă foarte bine tradițiile și cultura locală a zonei. Obiectivele turistice vizitate au fost: Muzeul satului, Atelierul de olărit și Expoziția de obiecte tradiționale românești din acest oraș. Partenerii străini implicați în a proiect au fost extrem de încântați de toate tradițiile noastre și au făcut analiza diferențelor și asemănărilor dintre cele cinci culturi: română, franceză, spaniolă, italiană, portugheză.

 

Lasati un comentariu