Lucrări susținute la ansamblul monumental Avram Iancu din Carei

• publicat la: 15 noiembrie 2019
Lucrări susținute la ansamblul monumental Avram Iancu din Carei

Se lucrează susținut la soclul ansamblului monumental Avram Iancu din Carei. Vremea e numai potrivită și se anunță temperaturi mai ridicate de săptămâna viitoare. Felicitări constructorului pentru organizarea de șantier și pentru grija față de spațiul verde înconjurător.

Singurul consilier care a iniţiat un proiect pentru reabilitarea acestui soclu  a fost Ilie Ciută.  Poate acesta este şi motivul pentru care este mereu atacat şi denigrat, ştiut fiind că Eroul Naţional Avram Iancu nu este bine văzut la Carei de administraţia locală care nu participă niciodată la comemorările din faţa bustului acestuia. Proiectul inițiat de Ilie Ciută a fost introdus pe Ordinea de Zi a ședinței CL din data de 21 decembrie 2018 și votat de majoritatea consilierilor. Au existat și alte solicitări pentru reabilitare soclu, unele chiar din 2011,  dar nici primarul Kovacs și nici ceilalți consilieri nu au dorit să inițieze proiect de hotărâre.

Proiect soclu Avram Iancu

Avram Iancu  a fost proclamat ”Erou al Naţiunii Române” de către președintele Klaus Iohannis  care a semnat la data de 16 noiembrie 2016, decretul de promulgare a legii iniţiate în 2014.

Buletin de Carei

http://www.buletindecarei.ro/2018/12/soclul-pe-care-sta-bustul-lui-avram-iancu-la-carei-va-fi-reabilitat-proiectul-consilierului-ciuta-a-fost-aprobat.html

 

Lasati un comentariu