Poliția informează…

• publicat la: 29 noiembrie 2019
Poliția informează…

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat la data de 28 noiembrie a.c., activități de menținere a unui climat de siguranță rutieră, fiind prezenți pe principalele artere rutiere din județ, ocazie cu care au aplicat peste 80 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 20 200 de lei.

Astfel, la data de 28 noiembrie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, au efectuat activități de supraveghere, fluidizare și control al traficului rutier pe raza județului, ocazie cu care aplicat peste 80 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 20 200 de lei.

De asemenea, polițiștii au aplicat măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce în cazul a 6 conducători auto, 3 dintre permise au fost ridicate pentru depășirea cu peste 50 km/h a limitei de viteză maximă admisă pe respectivul tronson de drum, 2 permise de conducere au fost reținute pentru nerespectarea culorii roșii a semaforului electric aflat în funcțiune iar un alt permis de conducere a fost ridicat unui conducător auto care nu a acordat prioritate de trecere unui alt autovehicul.    

 

Infracțiuni rutiere constatate în flagrant delict de polițiști

 

Polițiștii rutieri au depistat ieri, 28 noiembrie a.c., în localitatea Ciuperceni, un bărbat, de 31 de ani, care se afla la volanul unui autovehicul care avea aplicate numere false de înmatriculare.

La data de 28 noiembrie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Satu Mare au oprit pentru control pe raza localității Ciuperceni, un autoturism la volanul căruia se afla un bărbat, de 31 de ani, din comuna Gherța Mică.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că respectivul autoturism avea aplicate plăcuțe cu numere false de înmatriculare.

În această dimineață, în jurul orei 04.20, patrula de ordine și siguranță publică formată din polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Beltiug și Poliția oraș Ardud, au depistat, în flagrant delict un șofer, de 40 de ani, din localitatea Cuța, care se afla la volanul unui autoturism între localitățile Cuța și Socond, sub influența băuturilor alcoolice.

Fiind testat cu aparatul alcooltest a rezultat o concentrație alcoolică de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel că a fost condus la o unitate spitalicească în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

În ambele cauze s-au întocmit dosare penale.

 

ACŢIUNE PENTRU VERIFICAREA STĂRII TEHNICE A AUTOVEHICULELOR

 

Polițiștii rutieri, împreună cu reprezentanții Registrului Auto Român au desfășurat ieri, 28 noiembrie a.c., pe raza orașului Ardud, o acțiune de control în trafic, având ca scop reducerea cauzelor generatoare de accidente rutiere produse pe fondul defecțiunilor tehnice ale autovehiculelor.

 Echipele de control au verificat autovehicule care au tranzitat orașul Ardud, controlând, în special, buna funcţionare a acestora din punct de vedere tehnic, concordanţa datelor înscrise în certificatul de înmatriculare cu caracteristicile tehnice, precum şi valabilitatea inspecţiei tehnice periodice şi a asigurării obligatorii.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 10 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 5 510 de lei.

De asemenea, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 4 certificate de înmatriculare pentru lumini de altă culoare și intensitate montate pe autoturism, anvelope de alte dimensiuni montate pe autoturism, folii neomologate aplicate pe geamurile autoturismului și inspecție tehnică periodică expirată.

În cadrul acțiunii, polițiștii au recomandat șoferilor care nu și-au montat încă anvelope de iarnă să facă acest lucru, dat fiind fenomenele meteo care vor urma.

Pentru siguranța călătoriilor dumneavoastră, polițiștii rutieri sătmăreni recomandă:

 Nu circulați cu autoturismul dacă acesta prezintă defecţiuni ale mecanismului de frânare, ale sistemului de direcţie, precum şi a instalaţiei de iluminare și semnalizare.

 Atenţie la data de expirare a inspecţiei tehnice periodice a autovehiculului dumneavoastră!

 Verificați valabilitatea poliţei de asigurare obligatorie pentru răspundere civilă auto!

Notă: Facem precizarea că, în cazurile prezentate, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

Lasati un comentariu