Poliția informează. Accident mortal, infracțiuni rutiere…

• publicat la: 15 noiembrie 2019
Poliția informează. Accident mortal, infracțiuni rutiere…

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat la data de 14 noiembrie a.c., activități de menținere a unui climat de siguranță rutieră, fiind prezenți pe principalele artere rutiere din județ, ocazie cu care au aplicat peste 160 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 37 900 de lei.

 Astfel, la data de 14 noiembrie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, au efectuat activități de supraveghere, fluidizare și control al traficului rutier pe raza județului, ocazie cu care aplicat peste 160 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 37 900 de lei.

 De asemenea, polițiștii au aplicat măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce în cazul a 8 conducători auto și au ridicat 8 certificate de înmatriculare.

    

Infracțiuni rutiere constatate în flagrant delict de polițiști

 

Polițiștii sătmăreni au depistat la data de 14 noiembrie a.c., două persoane, care se afla la volanul unor autovehicule fără a poseda permis de conducere de nici o categorie.

 Astfel, ieri, 14 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Beltiug au oprit pe raza localității Stâna, un autoturism condus de un minor, 14 ani, din aceeași localitate.

 Iar polițiștii Secției Poliție Rurală Gherța Mică, au depistat pe raza localității Batarci, un moped, condus de un tânăr, de 20 de ani, din Batarci, care nu posedă permis de conducere de nici o categorie.

 În ambele cauze s-au întocmit dosare penale. 

Accident de circulație cercetat de polițiști

 

Un bărbat a decedat în urma unui eveniment rutier produs ieri, între localitățile Satu Mare și Decebal.

La data de 14 noiembrie a.c., la ora 18.13, polițiștii rutieri sătmăreni au fost sesizați prin apelul unic de urgență 112 despre faptul că pe D.N. 19, între localitățile Satu Mare și Decebal, a avut loc un eveniment rutier.

În urma cercetărilor efectuate la fața locului, polițiștii au stabilit faptul că o femeie, de 65 de ani, din municipiul Satu Mare, aflându-se la volanul unui autoturism, pe DN 19 dinspre localitatea Decebal spre municipiul Satu Mare, a accidentat un bărbat, de 38 de ani, din comuna Vetiș, care circula cu o bicicletă pe partea stângă a sensului de mers, având direcția de deplasare spre localitatea Decebal, iar la un moment dat acesta a efectuat un viraj la dreapta, fiind acroșat de autoturismul mai sus menționat, care circula din sens opus.

În urma impactului biciclistul a fost proiectat pe partea carosabilă, unde a fost găsit inconștient. Totodată bicicleta nu era echipată corespunzător pentru circulația pe timp de noapte, sectorul de drum fiind în afara localității și neiluminat, iar biciclistul purta îmbrăcăminte de culoare închisă, fără a avea aplicate pe îmbrăcăminte elemente fluorescent-reflectorizante.

În urma accidentului a rezultat decesul bărbatului, de 38 de ani. Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.

În cauză s-a întocmit dosar penal.

Lasati un comentariu