Satul Ianculești reacționează. Vot majoritar pentru Klaus Iohannis

• publicat la: 27 noiembrie 2019
Satul Ianculești reacționează. Vot majoritar pentru Klaus Iohannis

Nici de această dată candidatul  social-democraților nu a trecut de cel al liberalilor la Ianculești, satul românesc care aparține de UAT Municipiul Carei. Asaltul alianței PSD-UDMR la Ianculești de-a lungul anilor nu a reușit să schimbe preferințele electoratului. Votul de duminică de la Ianculești a fost mai mult unul împotriva PSD Carei  susținut de președintele UDMR Carei.

În satul unde ultimele alegeri democratice pentru  funcția de delegat sătesc au avut loc în februarie 2013, localnicii se plâng de campania forțată, de faptul că biserica a devenit un lăcaș privat din moment ce  este deschisă doar când dorește preotul numit fără concurs. Duminică , 17 noiembrie a fost pentru a cincea oară de la instalarea lui din iunie 2018 când ușile bisericii au rămas închise în zi de duminică. Niciun preot înlocuitor nu este lăsat să slujească în lipsa lui. Din terenul parohiei ortodoxe a fost cedată o suprafață de 30 de ari către administrația Kovacs din Carei pentru a se construi o capelă…de câțiva mp. Căminul Cultural este și acum lăsat în paragină special pentru a se distruge și a fi dărâmat la fel cum s-a procedat cu clădirea școlii din sat care nu avea nici  100 de ani de la construcție.

Totul este controlat la Ianculești de familia medicului care semnează pentru pensii și care a fost la un moment dat asociată cu actualul primar la una din firmele sale falimentare de fabricat mobilier.

În aceste condiții moții din Ianculești nu au nicio șansă de a desfășura activități culturale și sociale în Căminul Cultural pentru a-și proteja obiceiurile și tradițiile. De peste 20 ani nu se mai fac nunți sau botezuri la Căminul care are prevăzut loc pentru astfel de întruniri, inclusiv sală de proiecție filme. Așa că iau calea orașului și preiau de acolo obiceiurile. Pofta ce a poftit-o primarul Kovacs de a face din sat unul subordonat politic mai trebuie să aștepte.  Până și delegatul sătesc ales prin vot democratic  fost schimbat pentru a se numi unul aplecat actualului primar. De aici ghinionul care îl tot urmărește. Președintele PSD Carei numit de primar ca și delegat sătesc nu are domiciliul în satul Ianculești dar Primăria se face că nu bagă de seamă și nu organizează ALEGERI democratice așa cum prevede legea!

Așa că ianculeștenii au taxat mârlănia și dictatura cu votul lor.

Buletin de Carei

http://www.buletindecarei.ro/2019/03/camin-cultural-vs-camin-cultural.html

http://www.buletindecarei.ro/2018/10/delegat-fals-la-ianculesti-misterul-alegerilor-anulate-in-2016.html

http://www.buletindecarei.ro/2016/11/pictorul-aurel-tent-reactii-la-articolul-despre-starea-caminului-cultural-ianculesti.html

http://www.buletindecarei.ro/2016/07/oaspeti-la-ianculesti-si-marna-noua.html

http://www.buletindecarei.ro/2018/03/primaria-carei-aloca-593-mii-lei-pentru-o-sala-de-evenimente-la-ianculesti-dar-refuza-reabilitare-camin-cultural.html

http://www.buletindecarei.ro/2016/08/ajutoare-alimentare-de-la-ue-gestionate-politic-la-uat-carei.html

http://www.buletindecarei.ro/2017/02/o-primarie-din-judetul-satu-mare-refuza-construirea-unei-capele-mortuare-pentru-satul-din-administrare.html

comentarii

de Ilie la 28 noiembrie 2019 - 00:20

Rezultatul acesta bun se datoreaza in primul rand dlui Dan Bontea, datorita campaniei facute de dumnealui a iesit acest scor, bravo dle Bontea!

de kaiser la 28 noiembrie 2019 - 09:53

bine ses, primesti marire de salar pentru comentariu

de motii la 28 noiembrie 2019 - 09:54

inafara de domnul ilie nu a ajutat nimeni ianculestenii cu adevarat…..numa din interes

de amelia la 28 noiembrie 2019 - 09:56

de ce nu se fac alegeri pentru delegat satesc la ianculesti?

de Buletin de Carei la 28 noiembrie 2019 - 10:50

@Ilie….data trecuta postai sub numele de Tudor, de popor, de gabi…de la acelasi post. Chiar asa disperati ati ajuns de va promovati presedintele la comentarii pe Buletin de Carei? Ati pierdut orice urma de imaginatie?

de soricelul la 28 noiembrie 2019 - 17:26

Hoooo tu nu face spume la gura, ca iti punem capastru, sau nu ai capatat sparanghel,danko.

Lasati un comentariu