Solidaritate cu familia Smicală persecutată de statul finlandez

• publicat la: 18 noiembrie 2019
Solidaritate cu familia Smicală persecutată de statul finlandez

Un apel din partea Episcopiei Europei de Nord privitor la situația tulburătoare în care se află cei trei membri ai familiei Smicală, din Finlanda:

„Preasfințitul Părinte Episcop Macarie Drăgoi al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord s-a aflat duminică, 17 noiembrie 2019, în mijlocul credincioșilor din parohia românească din Uppsala, Suedia. După săvîrșirea Sfintei Liturghii, Preasfințitul Macarie a prezentat enoriașilor situația dramatică în care se află familia medicului român din Finlanda Camelia-Mihaela Smicală și s-a rugat împreună cu ei pentru întărirea acesteia și a celor doi copii ai săi, Johan-Mihail și Maria-Alexandra”.

„Ultima încercare prin care trece familia Smicală se petrece chiar acum, în prezent, și este legată de dorința celor doi copii, care sînt și cetățeni români, de a se întoarce cu mama lor în țară. Am contactat-o pe doamna Camelia-Mihaela Smicală și era atît de îndurerată încît m-a rugat să o înțeleg dacă nu poate vorbi prea mult. Atît mi-a spus, să mă rog pentru ea ca să fie întărită în credință, căci se clatină sub greutatea loviturilor pe care le primește”, a afirmat părintele episcop Macarie.
Ierarhul român a arătat nevoia solidarizării cu familia Smicală și a chemat credincioșii la rugăciune de obște pentru aceasta:

„Iubiții mei, este o situație dramatică ce durează deja de ani de zile, în care ne-am implicat și noi, Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord, prin solidaritatea pe care mulți dintre dumneavoastră, credincioșii, ați arătat-o, prin cuvîntul nostru de întărire și de mîngîiere și misiunea noastră pastorală și a mea de părinte duhovnicesc. Datori sîntem să ne solidarizăm cu aproapele nostru în suferință, cu aproapele nostru care este nedreptățit și care trece prin grele încercări“.

Lasati un comentariu