Vizită Pastorală la Parohia Ghenci. Galerie FOTO

• publicat la: 3 noiembrie 2019
Vizită Pastorală la Parohia Ghenci. Galerie FOTO

,,Astăzi, la împlinirea a 150 de ani de la sfinţirea vechii biserici de zid şi la 250 de ani de la zidirea celei de lemn (din nefericire, dispărută), gândul nostru de mulţumire se îndreaptă spre părinţii noştri care aici, în acest colţ de ţară, ne-au lăsat ca moştenire această biserică, în care, la cuvintele preotului, Dumnezeu se coboară pe altar pentru a ne sfinţi şi a ne face părtaşi la Cereasca Împărăţie,,.

PS Virgil Bercea, Episcopul Oradiei, a liturghisit astăzi  la Parohia Greco-Catolică Ghenci, cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”,preot paroh Lucian Cociorva.

Cu această ocazie a fost dezvelită şi placa omagială la cei 150 de ani de la sfinţirea bisericii.

În 1990, prin decretul lege nr. 9/31 decembrie 1989, Biserica Greco-catolică reintră în legalitate, parohia revenind la credinţa catolică a înaintaşilor graţie preoţilor Ioan Georgescu, Ioan David, Dumitru şi Silviu Dragomir. Sub păstorirea părintelui Lucian Cociorva, în anul 2010-2011, biserica a intrat într-un amplu proces de renovare, şi cu ajutorul financiar al Asociaţiei L Oeuvre D Orient din Paris, în 26 august 2018, lăcaşul nou renovat a fost resfinţit de către Mons. Pascal Gollnisch, prelat papal.

GALERIE FOTO

Lasati un comentariu