Ziua porților Deschise la Casele de tip Familial din Carei

• publicat la: 18 noiembrie 2019
Ziua porților Deschise la Casele de tip Familial din Carei

SĂPTĂMÂNA PORȚILOR DESCHISE LA DGASPC A JUDEȚULUI SATU MARE – ,,Drepturile Copilului ne unesc pe toți !”

Astăzi a avut loc la Carei Ziua Porților Deschise la cele trei case de tip familial  Andreea, Violeta și Speranța. Directorul adj.Anca Crișan  a vizitat fiecare  casă din subordinea DGASPC.

CTF Andreea din Carei găzduiește  7 copii cu cel mai grav handicap din județ. Sunt persoane cu nevoi speciale care necesită o îngrijire pe măsură precizează Gheorghe Pop, coordonatorul centrului Andreea de pe strada Odobescu.

La Casa de tip familial Violeta sunt 8 locatari, coordonator centru fiind Simona Hanciș. Astăzi au primit vizita elevilor de la Liceul Teoretic Carei . La Casa speranța sunt înregistrați 11 locatari care au beneficiat azi de prezența elevilor de la Liceul Tehnologic Iuliu Maniu.

În data de 20 noiembrie 1989, România a fost printre primele state care a aderat la Convenția cu privire la drepturile copilului adoptată de către Adunarea Națiunilor Unite. Astfel, crearea unui mediu sănătos pentru creșterea și dezvoltarea copilului a căpătat o importanță majoră pentru țara noastră.

Respectarea drepturilor copilului nu constituie doar un factor important pentru o copilărie armonioasă, ci și un pilon principal în formarea unei societăți apte și sănătoase. Personalitatea adultului de mâine este strâns legată de felul în care copilul de azi percepe lumea, iar poziția pe care copilul o are vis-à-vis de lumea înconjurătoare și mediul aflat în imediata lui apropiere se datorează exclusiv sentimentelor provenite în urma contactului cu persoanele responsabile de creșterea acestuia. Prin urmare, obligația pe care adulții o au în ceea ce privește integrarea copiilor în societate devine în mod cert o contribuție directă la imaginea pe care societatea o are și o va avea de-a lungul generațiilor.

 

Lasati un comentariu