Castelul Karolyi și Parcul Dendrologic s-au dat în administrare Fundației care i-a cumpărat primarului Kovacs autoturism

• publicat la: 16 decembrie 2019
Castelul Karolyi și Parcul Dendrologic s-au dat în administrare Fundației care i-a cumpărat primarului Kovacs autoturism

,,Castelul dorințelor,, …una din ultimele  surse de venit  locale  ce riscă să  fie oferită în schimbul  obținerii unui nou mandat.

Umblă vestea în circuitul târgurilor medievale că de fapt  darea în administrare a ,,castelui dorințelor,,  se pregătește pentru cu totul altcineva decât actualul destinatar desemnat de către consilierii majoritari. Se apropie alegerile locale iar mediatizarea are un rol important.  Timpul ne va dovedi dacă este adevărat zvonul.  

O mutare asemănătoare a avut loc în 2016, tot înainte de campania pentru alegerile locale. Atunci, s-au alocat sume absolut obraznice pentru  amenajarea  Sălii Festive din Primăria Carei, cea în care nu are loc niciun personaj român.  Peste 670 mii lei au fost facturați pentru serviciile respective. Taman înainte de alegerile locale.

Un proiect deosebit de ,,interesant,, a figurat pe Ordinea de Zi a ședinței Consiliului Local  de vineri, 13 decembrie 2019.  Este vorba de proiectul inițiat de primarul evazionist Kovacs prin care se oferă  atât Castelul Karolyi cât și Parcul Dendrologic cu sera și manejul spre administrare Fundației de promovare a turismului cultural Grof Karolyi. Singurul consilier care a intervenit a fost consilierul Ciută. Acesta a solicitat o amânare pentru a se găsi o altă formulă de administrare care să nu complice situația. Practic, era vorba despre  un bun al orașului.

,,Să stăm  să găsim o altă formulă…Dacă le dăm lor în administrare cum își vor plăti utilitățile? Mai sunt multe aspecte la care trebuie să ne gândim…pentru niște semințe și benzină acolo nu trebuie să ne grăbim…cum am făcut cu piața….,,

Primarul Kovacs a susținut vehement cauza cedării administrației către Fundația care i-a cumpărat mașina Renault Fluence pe care o folosește din 2012.

,,…complicații vor apare oricum …doar dăm în administrație…iar piața …e o belea pe capul nostru!,,

Găsiți mai jos Proiectul precum și lista de inventar a bunurilor ce vor fi administrate de acum de Fundația de promovare a turismului.

Printre pompe de căldură, boilere sau arzătoare din Lista de Inventar  apar și Caii Lipițani, poziția 27, 28 din Anexa 2, achiziționați de  Primăria Carei  din banul careianului pentru Asociația  Equus precum și toate cele necesare practicării echitației (șei, curele, mănuși de călărit, chingi,etc.) pentru care servicii asociația amintită percepe tarife dar vrea și scutire de la plata impozitelor.  Să tot îți faci așa o asociație!

P 3 Castel administrare fundatie

Buletin de Carei

P.S.

Autoturismul Renault Fluence procurat de primar prin Fundația de promovare a turismului

http://www.buletindecarei.ro/2012/12/fundatia-grof-karoly-vrea-un-renault-masina-de-vot-udmr-aproba.html

http://www.buletindecarei.ro/2017/03/careienii-platesc-pentru-masina-fundatiei-de-turism-folosita-doar-de-primar-primarul-tace-barbateste-cu-blogerii-aserviti.html

comentarii

de Pui la 16 decembrie 2019 - 14:40

Pentru primar administrarea orașului este”o belea”.Ce s-ar face daca ar fi în locul lui Bolojan de la Oradea care se ocupa și de încălzirea orașului.La Carei toate problemele orașului cad în grija cetățeanului:încălzire apa calda izolat blocuri etc.Grija de căpătîi a primăriei este schimbarea numelui străzilor cu de denumiri a unor maghiari de care nu a auzit nimeni nici pe internet și maghiarizarea învatamîntului cu bătaie sigură în ani care vin.Probabil de aia nu se fixează stema pe peretele salii festive a primăriei pentru a fi mai ușor de pus stema Ungariei cînd o veni momentul.

Lasati un comentariu