Participare numeroasă la marcarea Zilei Naționale la Carei. Galerie FOTO. Video

• publicat la: 1 decembrie 2019
Participare numeroasă la marcarea Zilei Naționale la Carei. Galerie FOTO. Video

Cea mai mare participare a societății civile la Ziua Națională a României a avut loc în acest an la Carei.  Careienii au venit cu mic cu mare să ia parte la momentul solemn  organizat de 1 Decembrie 2019 pe platoul din fața Monumentului Ostașului Român bine înconjurat de tuia de peste 9 m înălțime.

Imnul de Stat a fost intonat de către Corul Asociației Unirea. Un sobor de preoți a oficiat un TeDeum iar Bogdan Georgescu, directorul Direcției de Cultură a dat citire unui material despre semnificația zilei, despre mândria de a fi român și despre ce presupune a fi român. Primarul Kovacs a luat parte la manifestări în calitate de primar dar nu a adresat niciun cuvânt sau vreo urare asistenței numeroase.

Au urmat depuneri de coroane din partea Primăriei Carei, a veteranilor de război şi a cadrelor militare în rezervă, a subunităţilor MAI, a partidelor politice (PSD, PNL, ALDE şi FDG), a asociațiilor ASTRA, Unirea și a fosților refugiați din 1940 filiala Carei. UDMR Carei nu a depus nici în acest an coroană de flori deși este o organizație finanțată și de statul român.

Programul a continuat cu recitări ale tinerilor Răzvan Fuzi, Adelin Petraș și Marcel Ursan de la ASTRA Despărțământul Aurel Coza Carei, cântece ale corului Unirea , recitări ale elevelor Graz Denisa și Lazăr Amarilis de la Școala  ”Vasile Lucaciu” și un dans tematic oferit de formația Magic Dance , instructor Raluca Păvăluc.

Bogdan Georgescu a invitat apoi asistența la cortul cu produse tradiționale oferite de societatea Agrotex SRL Carei.

GALERIE FOTO

.

comentarii

de Pui la 3 decembrie 2019 - 16:40

Frumos și normală participarea inclusiv a minorităților.In 1918 cetățenii țării nou formate pe ruinele imperiului Habsburgic au primit aceleași drepturi la limbă cultura,educație în limba maternă și dreptul neîngrădit la PROPRIETATE .Romanii nu au vrut să corecteze o nedreptate prin altă nedrepte.

Lasati un comentariu