Primarul ,,nu provocați maghiarii,, tolerează discriminarea! Asociațiunea ASTRA Carei tratată ca o Cenușăreasă

• publicat la: 5 decembrie 2019
Primarul ,,nu provocați maghiarii,, tolerează discriminarea!  Asociațiunea ASTRA Carei tratată ca o Cenușăreasă

Nu numai Facebook nu iubește postările românilor care își iubesc neamul și țara ci și Primăria Carei, cu mențiunea că Primăria Carei este o organizație guvernamentală care ar trebui să lucreze în folosul tuturor cetățenilor români nu numai al celor de naționalitate maghiară. Festivalul de Datini și Obiceiuri de Crăciun de la Carei aflat la cea de-a VI-a ediție nu este promovat așa cum sunt promovate manifestările favoriților Primăriei Carei. Nu vă plac datinile și obiceiurile noastre multimilenare domnule primar și viceprimar? Și din contribuțiile noastre vă încasați venitul lunar și veți avea și pensie specială de la statul român!

Pe pagina de Facebook a Primăria Carei apar anunțurile pentru concertele de Crăciun agreate de angajatul primăriei care administrează acea pagină. Festivalul de Datini și Obiceiuri de Crăciun al ASTRA Carei aflat la cea de-a VI-a ediție este și de această dată…,,uitat,, deși instituțiile din subordinea primăriei au trimis comunicate. Lipsește și faptul că evenimentul este unul caritabil prin care se dorește ajutorarea tânărului Florin Mateș pentru achiziționarea unei proteze la mâna pierdută în urma unui accident.

În cadrul anunțării programului Magia Crăciunului Carei 2019 a fost cuprins și Festivalul de Datini organizat de ASTRA Carei  dar ulterior, fiecare eveniment din cadrul programului anunțat  a mai fost promovat și separat. Evident nu și în cazul ASTRA Despărțământul  ,,Aurel Coza,, Carei tratat de conducerea Primăria Carei ca  o Cenușăreasă.

Nu mai punem la socoteală faptul că nicio manifestare a asociației culturale locale ASTRA nu este susținută financiar de administrația locală spre deosebire de alte evenimente neromânești.

Ce fel de caracter au oamenii care provoacă și inițiază fisuri în buna înțelegere din comunitatea careiană formată din români, maghiari, șvabi  și țigani? Culmea e că sunt și plătiți din banul careianului.

„Caracterul este cel mai scump accesoriu. Nu te aştepta să fie purtat de oameni ieftini.”

Rușine să vă fie domnule primar și viceprimar! Vă transmite o careiancă get-beget.

Daniela Ciută

 

comentarii

de Transilvania la 6 decembrie 2019 - 21:53

Ciudate lucruri se intampla in Ardeal in ultimii ani. De pilda au aparut o multime de barbati tineri unguri care nu vorbesc romaneste prin tot felul de orase unde niciodata nu fusesera atatia.

Lasati un comentariu