Târgul de Crăciun de la Liceul Tehnologic “Iuliu Maniu” Carei

• publicat la: 13 decembrie 2019
Târgul de Crăciun de la Liceul Tehnologic “Iuliu Maniu” Carei

Târgul de Crăciun organizat in data de  12 decembrie 2019  la Liceul Tehnologic “Iuliu Maniu” Carei face parte din proiectul național  „Petale-n vânt”, proiect civic de voluntariat și caritate implementat de Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” Zalău.

Proiectul se află la cea de-a VI-a ediție și este cea mai mare inițiativă de acest gen la nivel național care are scopul de a sprijini financiar  copiii defavorizați, prin intermediul unor activități de voluntariat și caritate.

În anul școlar precedent, proiectul s-a derulat concomitent în 20 de județe, aproximativ 135 unități de învățământ și s-au donat peste 90.000 lei către 17 asociații non-profit din județele implicate.

 Anul acesta, la nivelul județului Satu Mare, sunt implicate în proiect 8 unități de învățământ iar beneficiarul proiectului va fi Asociația “STEA”, a cărei misiune este sprijinirea persoanelor marginalizate în lupta lor zilnică pentru un trai decent.

Activitatea întreprinsă de Liceul Tehnologic Iuliu Maniu Carei este  doar o „petală” în cadrul acestui proiect caritabil şi omenos, organizat pentru a doua oară la Carei.

Târgul de Crăciun a implicat 10 cadre didactice precum și conducerea liceului reprezentata prin prof. Micovschi Adrian, în calitate de director, și prof. ing. Oprea Dorina, în calitate de director adjunct. Cadrele didactice înscrise în proiect sunt: Coșarcă Elena, Miclea Ramona, Sanislai Terezia, Miculaș Ildiko, Nuna Mihaela, Moș Augustin, Pop Mariana, Ciucoș Monica, Zota Lavinia și Govor Aurelia, care este și coordonatorul proiectului la nivel de instituție.

La târg au putut fi degustate prăjituri, cozonaci, clătite, plăcinte, zacuscă, sucuri naturale, ceai și alte bunătăți. De asemenea au fost expuse spre vânzare diferite decorațiuni de Crăciun, brățări și alte podoabe realizate de către elevi.

In urma târgului de Crăciun organizat de Liceul Tehnologic “Iuliu Maniu” Carei s-a strâns suma de 1200 lei. Suma de bani se înaintează către coordonatorul județean urmând a fi direcționată, în iunie 2020, către beneficiarul direct asumat prin proiect, în cadrul Conferinței de încheiere.

 

Lasati un comentariu