A sunat din nou alarma la Carei. Cum procedăm în situații de urgență?

• publicat la: 8 ianuarie 2020
A sunat din nou alarma la Carei. Cum procedăm în situații de urgență?

Astăzi, 8 ianuarie 2020, a avut loc la Carei un nou  exercițiu de înștiințare și alarmare publică prin punerea în funcțiune a sirenelor.

Începând din luna august 2017, în prima zi de miercuri a fiecărei luni au loc exerciţii pentru verificarea funcţionării mijloacelor de alarmare a populaţiei, astfel încât să fie centralizate permanent datele privind starea echipamentelor de avertizare şi alarmare, precum şi pentru pregătirea continuă a autorităţilor administraţiei publice locale.

Întrebarea care se pune este cu ce ne ajută acest exerciţiu la nivel de ascultare  dacă nu ni se comunică şi paşii următori adică unde ne adăpostim în caz de situaţii de urgenţă?

La ora actuală nu a fost dată publicităţii lista adăposturilor subterane ce pot fi folosite de populaţie în caz de  urgenţă. Nici pregătire de specialitate adică instructaje pentru diferite situaţii de urgenţă.

În Carei existau  adăposturi subterane sub fiecare clădire de pe strada 1 Decembrie 1918. Comandamentul central era în pivniţa de sub fosta centrală telefonică, acum Parchetul de pe lângă Judecătoria Carei. Aveau adăposturi şi fabricile din oraş. Un alt adăpost pentru situaţii  de urgenţă era amplasat sub actuala clădire a Primăriei Carei unde funcţiona garnizoana de grăniceri.

În acea perioadă exista o lege potrivit căreia toate clădirile nou construite la nivel  de  etaj şi mansardă trebuiau să aibă şi adăpost subteran pentru situaţii de urgenţă.

Compartimentul de Protecție Civilă din cadrul Primăriei Carei nu are momentan niciun angajat, serviciul fiind externalizat.

Așa arată adăpostul de sub clădirea Primăriei Carei.

Galerie FOTO

.
Buletin de Carei

Lasati un comentariu