Activitate intensă a Poliției de Frontieră

• publicat la: 26 ianuarie 2020
Activitate intensă a Poliției de Frontieră

După deschiderea Centrului de primire pentru azilanți  de la Șomcuta Mare tot mai multe persoane  forțează trecerea frauduloasă a frontierei de stat cu Ungaria.

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au depistat doi bărbaţi din Tunisia, care intenționau să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria. 

Ieri, 25 ianuarie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial a Poliției de Frontieră Satu Mare au declanșat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale, în zona de competență.

Astfel, în jurul orei 23.00, polițiștii de frontieră au depistat în zona de responsabilitate, pe raza localității de frontieră Oar, din judeţul Satu Mare, doi cetățeni străini care nu își justificau prezența în zonă.

Deoarece persoanele în cauză se îndreptau, pe jos, spre granița cu Ungaria, au fost somate să se oprească, însă acestea nu s-au supus somației, fapt pentru care au fost executate două focuri de avertisment în plan vertical, cu armamentul din dotare, conform prevederilor legale.

Drept urmare, la aproximativ 50 de metri de linia de frontiera cu Ungaria, în cooperare cu polițiștii de frontieră din cadrul SPF Berveni, cei doi bărbați au fost opriți și conduși la sediul Poliției de Frontieră pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că persoanele în cauză sunt din Tunisia, în vârstă de 29, respectiv 38 de ani, având intenția de a trece ilegal frontiera în Ungaria.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar în continuare urmează a fi luate măsurile legale ce se impun.

comentarii

de tuhutum la 26 ianuarie 2020 - 16:39

cand o sa scrieti de afacerile la cei care au venit la noi la oras cu mina goala si acum au terenuri ale careienilor!!!! dati inapoi pamantul de la bobald militienilor si jeno!!!!dati inapoi banii de la careienii pe care ati luat pentru voi si casele voastre!!!!

Lasati un comentariu