Fără legături feroviare directe între Carei și Moldova sau Oltenia sau Dobrogea

• publicat la: 14 ianuarie 2020
Fără legături feroviare directe între Carei și Moldova sau Oltenia sau Dobrogea

Nu numai autostrăzile care leagă regiunile istorice lipsesc din România ci și legăturile feroviare directe. Un exemplu în acest sens îl constituie lipsa unei legături directe pentru cei care vor să ajungă cu trenul de la Carei  la Iași sau la Suceava sau la Craiova sau la Drobeta Turnu Severin. Nici până la Tulcea sau Brăila nu avem o legătură feroviară directă în anul 2020. Avem în schimb legătură directă cu Viena. De parcă cineva ar vrea ca românii să nu păstreze legături unii cu alții ci să întărească doar economia străinilor.

Pentru a ajunge în orașele din Moldova  sau Dobrogea sau Oltenia trebuie să schimbi mai multe trenuri, să aștepți legăturile prin gările de pe traseu. Până la găsirea unei soluții, CFR ne propune reduceri tarifare pe traseele existente.

Potrivit unui comunicat remis redactiei Buletin de Carei, Societatea națională de transport feroviar călători,  anunță reduceri tarifare la peste 100 de trenuri.

CFR Călători reamintește pasagerilor că și în Mersul Trenurilor în vigoare pot beneficia de reduceri importante la călătoria cu trenul.

Click aici pentru a vizualiza trenurile și relațiile pentru care se acordă reduceri procentuale (între 20% și 45%) din tariful tren Interregio, pentru bilete la tarif întreg și de copil, clasa 1 și clasa a 2-a.

 La peste 100 de trenuri InterRegio se aplică tarife mai mici prin reduceri procentuale sau prin admiterea la călătoria pe anumite porțiuni a abonamentelor la tarif de tren Regio.

Toate tarifele menţionate includ şi tariful de rezervare a locului.

Pentru o identificare facilă, la căutarea trenurilor pe ruta dorită în modulul „MERS TREN TRAFIC INTERN” de pe site-ul www.cfrcalatori.ro, toate trenurile la care se aplică reduceri procentuale sunt prevăzute cu simbolul „%”.

 Odată cu intrarea în vigoare a actualului program de mers de tren, CFR Călători a lansat pentru prima dată un program pilot pentru deservirea și sporirea atractivităţii traficului de navetă între zonele suburbane şi marile oraşe din toată ţara.

Astfel este permisă călătoria posesorilor de abonamente valabile la trenuri Regio şi cu trenurile Interregio la clasa a 2-a, (fac excepție cele care circulă în trafic internaţional), pentru abonamentele emise pe distanţe de până la 30 de km, numai pe relații cuprinse în aceste zone km.

Posesorii de abonamente de călătorie valabile la trenuri Regio cărora le este permisă circulația cu trenuri Interregio la clasa a 2-a , nu au obligativitatea rezervării locului. În cazul în care se dorește călătoria cu loc rezervat, călătorul va achita integral diferența tarifară și tariful de rezervare a locului la tren InterRegio (3,90 lei).

Pentru călătoria la clasa 1, se achită integral diferențele tarifare și rezervarea locului la tarif de Interregio clasa 1 (3,90 lei).

comentarii

de hopa mitica la 15 ianuarie 2020 - 20:45

poti impacheta si te poti urca in coloana auto abraziva ca sa te muti la Drobeta , daca te deranjeaza !!! Vrei ??? Noi vrem , fa-ne favoarea !!!

de Buletin de Carei la 15 ianuarie 2020 - 23:57

Acestea sunt mostrele de exprimare civilizata a postacilor bine platiti din banul public. Asa cred ei ca ne vor impiedica sa informam despre istoria noastra, despre realitatea careiana. Avem zeci de astfel de mesaje transmise în ultimele săptămâni. Esti un biet nimeni care nu are nici măcar un nume.

de serios la 16 ianuarie 2020 - 21:22

@ hopa mitica
Care anume „noi”? sau esti in delir de multiplicare?

Lasati un comentariu