Hora Unirii s-a dansat și la Carei de Ziua Unirii Principatelor Române

• publicat la: 24 ianuarie 2020
Hora Unirii s-a dansat și la Carei de Ziua Unirii Principatelor Române

Vineri, 24 ianuarie 2020, de la ora 10.00, la Monumentul Ostașului Român din Carei a avut loc un Moment Solemn dedicat aniversării a 161 de ani de la Unirea Principatelor Române, organizat de Direcția de Cultură a municipiului Carei.

La această manifestare primarul Kovacs, președintele UDMR Carei, a apărut cu eșarfa tricoloră din moment ce nu a considerat că este un eveniment în cadru familial așa cum a motivat Instituției Prefectului când nu a purtat însemnele de primar la un alt moment solemn public.


Evenimentul a fost deschis de Corul Asociației „Unirea 2009” Carei cu  Imnul Național după care Bogdan Georgescu, directorul Direcției de Cultură Carei a evocat semnificația Zilei Unirii Principatelor Române.

A  fost oficiat un  Te Deum de un grup preoți din cadrul Parohiei Ortodoxe Române Carei după care au fost depuse coroane de către Primăria Municipiului Carei, Veteranii de Război și cadrele militare în rezervă, Subunitățile Ministerului Afacerilor Interne, Partidul Național Liberal, Alianța Liberalilor și Democraților – A.L.D.E., Partidul Social Democrat, Pro România, Asociația Refugiaților, Asociația ASTRA – Despărțământul Aurel Coza Carei, Asociația „Unirea 2009” Carei, Asociația Castelanii Seniori. UDMR nu a depus coroană de flori deși conducerea mun.Carei este formată exclusiv din membrii ai UDMR Carei.

A urmat apoi  un program artistic pregătit de Corul Asociației „Unirea 2009” Carei iar ansamblul focloric VATRA din comuna Santău, condus de Nicolae Turău a prezentat o serie de dansuri populare.

Momentul artistic a fost încheiat cu o surpriză pregătită de membrii Ansamblul Ceatăra din Carei, condus de prof. Adrian Pașca. Mai multe generații din cadrul Ansamblului Ceatăra având în componență elevi de la Școala Gimnazială „Vasile Lucaciu” Carei și Liceul Teoretic Carei au prezentat în același timp mai multe hore.

GALERIE FOTO

Întreaga manifestare s-a încheiat cu tradiționala „Horă a Unirii” între ,,pereții,, de tuia ce străjuiesc Monumentul Ostașului Român.


comentarii

de Mariana la 24 ianuarie 2020 - 14:55

Am participat si eu Geoge de 4 anisori.M-am simtit atat de emotionata vazandu-mi nepotelul care flutura steguletul si aplauda.Bucuria lui a fost atat de mare cand impreuna cu mine si ceilalti copii mici ne-am prins in hora unirii.Felicitari organizatorilor si participantilor care au participat la aceasta sarbatoare importanta a romanilor adevarati.La multi ani inca o data!Sa avem aceasta ocazie de a fi impreuna inca multi si sanatosi ani!!!

Lasati un comentariu