La Ditrău e cu migranți iar la Carei cu români

• publicat la: 31 ianuarie 2020
La Ditrău e cu migranți iar la Carei  cu români

La Ditrău e un grup numit ”Vrem Ditrău fără migranți!”, la Carei e un primar ,,nu provocați maghiarii,,  sau un  Eduard care spune că avem eveniment cultural maghiar și nu pentru români.

Venirea a doi muncitori din Sri Lanka la o brutărie din localitatea Ditrău a produs tensiuni majore.

Comuna Ditrău este locuită în proporție majoritară de etnici maghiari. Pe Facebook au apărut imediat apeluri la protest, s-a format un grup numit ”Vrem Ditrău fără migranți!”, iar sute de localnici au cerut într-o ședință tensionată Consiliului Local demararea unui referendum pentru stoparea influxului de imigranţi, potrivit Radio Cluj.

Aceasta este situația la Ditrău unde comunitatea maghiară nu dorește muncitori străini. Mai mult, primarul a afirmat în direct la Digi24. ..,,Comunitatea noastră e mai conservativă și nu prea îi acceptă pe cei care vin din afara țării, mai ales cu piele de culoare. Ieri am avut ședinta cu Consiliul Local unde au apărut vreo 200 de oameni și i-am rugat ca să putem derula ședința normală, sâmbătă, la ora 10 vom ține o dezbatere în căminul cultural și acolo vom dezbate toate problemele, toate îngrijorările lor”.

La câteva sute de km distanță, la Carei, un comentator ne spune că un eveniment cultural din localitate, dedicat lui  Ady Endre, nu este pentru români.

Comentariul a fost postat la articolul de mai jos…

http://www.buletindecarei.ro/2020/01/pentru-pentru-limba-romana-apasati-tasta-2-pe-tasta-1-e-limba-maghiara-eveniment-sponsorizat-de-consiliul-judetean-satu-mare-primariile-carei-si-satu-mare.html

Tot la Carei avem un primar evazionist care afirmă  ,,nu provocați maghiarii,,   atunci când asociația ASTRA solicită aprobare pentru amplasare pe cheltuiala sa a unui catarg cu drapel românesc pe domeniul public din localitate.

Cât se mai permite această discriminare ?

http://www.buletindecarei.ro/2020/01/catarg-cu-drapel-romanesc-refuzat-astra-carei-de-catre-consilierii-udmr-si-primarul-evazionist-video.html

Buletin de Carei

Lasati un comentariu