Nu uitați de comedia „Bani din cer”

• publicat la: 26 ianuarie 2020
Nu uitați de comedia  „Bani din cer”

Marți, 28 ianuarie 2020, ora 18.00, la Teatrul Municipal Carei va avea loc comedia  „Bani din cer”, jucată de trupa „Mihai Raicu” a Teatrului de Nord Satu Mare.

    Acesta este primul spectacol din abonamentul pentru adulți și elevi (V-XII)!
    Abonamentele (45 lei, 60 lei), valabile pentru 3 spectacole, se găsesc la biroul Centrului Cultural Carei.
    Pentru locurile rămase libere, cu o oră înainte de spectacol, se pot achiziționa bilete în valoare de 20 lei/elevi și pensionari, 30 lei/adulți.

Într­-o viață marcată de rutină, mediocritate și plictis, mulți dintre noi visăm la un miracol care să ne schimbe radical traiectoria și să ne plaseze pe orbita unei existențe total diferite. Una fericită, prosperă, lipsită de griji. De cele mai multe ori, ingredientul lipsă din rețeta noastră îl reprezintă banii. Pe care ni-i dorim mulți, dintr-o dată și acum. Fie că vorbim de o moștenire neașteptată, un câștig la loto sau orice alt tip de miracol. Dar dacă acești bani, odată cu ridicarea noastră materială, ne coboară moral până la pierderea decenței?

„Bani din cer” este o piesă construită în jurul unei asemenea situații. Ne prezintă o avalanșă de schimbări de situație, într-un ritm alert, unde personajele se intersectează încontinuu, iar o minciună inițială ajunge la dimensiuni incontrolabile. Fără a conține elemente moralizatoare, spectacolul ne incită să râdem copios de încurcăturile născute dintr-o asemenea întâmplare, nu arată cu degetul pe nimeni, dar induce subtil o întrebare în conștiința fiecăruia: „Oare eu ce aș face într-o asemenea situație?”.

Lasati un comentariu