Pentru limba română apăsați tasta 2…Pe tasta 1 e limba maghiară. Eveniment sponsorizat de Consiliul Județean Satu Mare, Primăriile Carei și Satu Mare

• publicat la: 28 ianuarie 2020
Pentru limba română apăsați tasta 2…Pe tasta 1 e limba maghiară. Eveniment sponsorizat de Consiliul Județean Satu Mare, Primăriile Carei și Satu Mare

.

Primăria Carei își trece prima dată denumirea în limba maghiară și abia apoi în limba română pe afișul unui eveniment sponsorizat din bani publici. O nouă provocare posibil pentru a atrage sau a recuceri simpatii în prag de alegeri locale. Trebuie scos la interval un conflict etnic pentru a se camufla abuzurile și ilegalitățile comise în Primăria Carei  din a cărui conducere nu face parte NICIUN român. Primarul din Carei, evazionist și demnitar al statului român, nu tratează limba română ca limbă oficială de stat și nu vrea nici însemnele statului român pe plăcile oficiale ale Primăriei Carei.

Pe pagina oficială a organizației guvernamentale Primăria Carei a apărut un afiș care anunță un eveniment dedicat lui Ady Endre la 101 ani de la  moartea sa. Prieten cu Octavian Goga și Otilia Marchiș, Ady Endre era alintat de prieteni cu porecla de Belzebub.  Evenimentul amplu nu a fost anunțat prin comunicat oficial și nu apare nici pe pagina Casei de Cultură Carei.

Nici nu e de mirare!

Anunțul evenimentului este scris prima dată în limba maghiară și abia apoi în limba română deși locul de desfășurare va fi la Carei și Satu Mare, două orașe municipiu din România.

Mai mult, sponsorii acestui eveniment sunt Consiliul Județean Satu Mare precum și Primăria Carei și Satu Mare iar printre organizatori găsim Muzeul Județean Satu Mare.

Deci, cu alte cuvinte…Pentru pentru limba română apăsați tasta 2…Pe tasta 1 e limba maghiară.

Sigla Primăriei Carei este  SINGURA siglă unde scrie prima dată în limba maghiară și abia apoi în limba oficială a statului român.

Mai există cineva care lucrează pentru statul român și e plătit din banii cetățeanului român?

Tăcere totală pe paginile menestrelilor primarului evazionist plătit din banii cetățeanului român.

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu