Poliția informează….

• publicat la: 10 ianuarie 2020
Poliția informează….

În ultimele 48 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat peste 70 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 30 000 de lei.

De asemenea, au fost reţinute 11 permise de conducere.

Dintre acestea, patru conducători auto, cu vârste cuprinse între 24 și 50 de ani, au fost filmați și înregistrați de aparatul radar circulând, în interiorul și în afara localităților, cu viteze de la 101 km/h până la 164 km/h, față de aceștia polițiștii au dispus suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pe o perioadă de 90 de zile.

Alți patru șoferi au fost depistați de polițiști la volanul unor autovehicule aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, astfel fiind testați cu aparatul alcooltest au rezultat concentrații alcoolice cuprinse între 0,03 mg/l și 0,19 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

 

Persoană bănuită de furt reținută de polițiști

 Ieri, 9 ianuarie a.c., polițiștii de investigații criminale sătmăreni au fost sesizați de către o tânără, de 21 de ani, din comuna Medieșu Aurit, cu privire la faptul că în timp ce se afla la cumpărături într-un magazin alimentar, din municipiul Satu Mare, persoane necunoscute i-au sustras 2 sacoșe cu cumpărături pe care le-a lăsat în locul destinat bagajelor din magazin.

Investigațiile efectuate de polițiști au dus la identificarea și prinderea cu operativitate a persoanei bănuite de furt, polițiștii stabilind că acesta este un bărbat, de 41 de ani, din comuna Apa.

Față de bărbatul în cauză polițiștii au dispus reținerea lui pentru 24 de ore în cadrul dosarului penal întocmit sub aspectul comiterii infracțiunii de furt, aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate.

 

La volanul unor autoturisme fără permise de conducere

  Doi bărbați, de 43, respectiv 25 de ani, din județul Satu Mare au fost depistați de polițiștii sătmăreni la volanul unor autoturisme fără a poseda permis de conducere.

La data de 9 ianuarie a.c., în jurul orei 10.35, patrula de ordine și siguranță publică din cadrul Secției Poliție Rurală Satu Mare au oprit pentru control pe DN 19 E81, în localitatea Ciuperceni, un autoturism condus de un bărbat, de 43 de ani, din municipiul Satu Mare.

Fiindu-i solicitate să prezinte pentru control documentele personale și ale autoturismului condus, acesta a prezentat un permis de conducere emis de autoritățile române dar care în urma verificărilor efectuate de polițiști s-a dovedit a fi fals.

Astfel, polițiștii au stabilit faptul că susnumitul nu posedă permis de conducere de nici o categorie.

Și polițiștii Biroului Rutier Carei au depistat la data de 8 ianuarie a.c., în jurul orei 16.10, în trafic, pe D.N. 19, în localitatea Petrești, un tânăr, de 25 de ani, din localitatea Doba, în timp ce se afla la volanul unui autoturism.

Persoana aflată la volan a prezentat polițiștilor pentru control un permis de conducere emis de autoritățile italiene, care în urma verificărilor efectuate de polițiști s-a dovedit a fi de asemenea fals.

Astfel, polițiștii au stabilit faptul că tânărul nu avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice întrucât nu posedă permis de conducere de nici o categorie.

În ambele cauze s-au întocmit dosare penale sub aspectul comiterii infracțiunilor de Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule și Uz de fals.

 

Accident de circulație cercetat de polițiști

 La data de 9 ianuarie a.c., în jurul orei 18.30, polițiștii Biroului Rutier Satu Mare au fost sesizați despre faptul că în municipiul Satu Mare a avut loc un eveniment rutier.

În urma cercetărilor efectuate la fața locului, polițiștii au stabilit faptul că un bărbat, de 46 ani, din comuna Culciu, aflându-se la volanul unei autoutilitare pe strada Fabricii, din municipiul Satu Mare, şi ajuns la intersecția cu strada Avram Iancu a efectuat un viraj la stânga, moment în care a accidentat o femeie, de 59 de ani, din municipiul Satu Mare, care în calitate de pieton a traversat drumul public pe trecerea pentru pietoni de pe strada Avram Iancu, marcată și semnalizată corespunzător.

În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea pietonului. Șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind negativ.

În cauză se efectuează cercetări în cadrul dosarului penal întocmit.

Lasati un comentariu