Primăria Carei organizează și finanțează evenimente în cadru familial cu acordul Prefecturii

• publicat la: 23 ianuarie 2020
Primăria Carei organizează și finanțează evenimente în cadru familial cu acordul Prefecturii

Când crezi că le-ai văzut pe toate apare câte un document ca cel din imaginea de mai jos  prin care se încearcă a ni se inocula  faptul că ceremonia de acordare a unor titluri Pro Urbe unor persoane din România și Ungaria este de fapt un eveniment în cadru familial care nu are nimic de-a face cu o ceremonie publică la care primarul trebuie să poarte însemnele oficiale potrivit legii. Un eveniment de acordare oficială a titlurilor PRO URBE, cu participare internațională, nu este considerat o ceremonie publică.

Să vezi și să nu crezi!  De datele ce apar în documente nici nu mai vorbim….

Adică ceremonia de acordare a unor titluri PRO URBE de la Teatrul Municipal Carei organizată și finanțată de către Primăria Carei a fost de fapt  o paranghelie între membrii unei familii sau famiglii? Interesant . Mai ales că Instituția Prefectului ia de bun răspunsul Primăriei și acceptă faptul că ceremonia de acordare a titlurilor PRO URBE în municipiul Carei cu finanțarea Primăriei Carei a fost una de familie.

Priviți ce prevede OUG 57/2019 la art.62

.

Așteptă să aflăm care este gradul de rudenie între cei decorați de primar cu titlul de Pro Urbe și conducerea exclusiv UDMR a UATM Carei că despre ginerele și finul angajat știe tot orașul.

La data de 27 septembrie 2019 a avut loc în incinta Teatrului Municipal Carei ceremonia oficială de acordare a titlurilor PRO URBE pentru fostul angajat din primărie, ing.Dorel Oprea, pentru prof.Aurel Donca și pentru fostul primar din Mateszalka,Ungaria, dr. Szilágyi Dénes. De la ceremonia publică nu a lipsit drapelul Ungariei ci doar eșarfa tricoloră specifică fiecărui  primar din România.

GALERIE FOTO

Urmare a adresei noastre de semnalare a ținutei primarului am primit un răspuns de la Instituiția Prefectului abia după 45 de zile.

Primăria Carei a avut nevoie de mai mult de 2 săptămâni pentru a răspunde adresei Instituției Prefectului dar care răspuns nu a mulțumit conducerea Prefecturii de la acea dată( 05.11.2019)  astfel că au fost solicitate …clarificări. Altă corespondență.

Potrivit Legii administraţiei publice locale,biblia primarilor, semnul distinctiv al primarului este o eşarfă în culorile drapelului naţional al României. ”Eşarfa va fi purtată în mod obligatoriu la solemnităţi, recepţii, ceremonii publice şi la celebrarea căsătoriilor”. Modelul eşarfei a fost stabilit printr-o hotărâre de guvern, Nr. 62, publicată în Monitorul Oficial nr.27 din 25 februarie 1992.

Întrebare. Doar finanțările veniturilor bugetarilor și pensiile speciale revin ca obligație statului român? De obligații nu se achită nimeni? Să înțelegem că plăcile negre care le înlocuiesc pe cele oficiale de pe clădirea UATM Carei sunt puse cu acordul statului și guvernului român indiferent de culoarea politică?

 

Buletin de Carei

http://www.buletindecarei.ro/2019/09/festivitatea-de-acordare-a-distinctiilor-pro-urbe-carei-2019.html

http://www.buletindecarei.ro/2019/11/nici-institutia-prefectului-satu-mare-nu-raspunde-in-30-de-zile-sesizarilor-inregistrate.html

http://www.buletindecarei.ro/2019/09/ilegal-primarul-careiului-fara-esarfa-tricolora.html

comentarii

de Glasul.info la 23 ianuarie 2020 - 17:01

Regula de trei simplă: 1) eveniment organizat de primărie pe 2) bani publici românești, cu 3) drapelul Ungariei …. Ghici ce lipsea? Cumva eșarfa cu tricolorul românesc, care trebuie purtată în mod obligatoriu la solemnități, recepții, ceremonii și la celebrarea căsătoriilor?

de Pui la 27 ianuarie 2020 - 12:56

Primarul prin acest comportament iresponsabil face rău orașului și comunitatii maghiare.Cu cît se încăpățânează să svideze cu atît face un mare serviciu doamnei Ciuta care primește muniție chiar de la primar.Ungaria prin atitudine ei la nivel european se decridibilizeaza și își macină tot capitalul cîstigat in 1956 la revoluție.Daca tineri maghiari „Momentul” nu iau hățurile de la clica șovină a lui Orban vor păți mai rău că în 1918.Orbiti de șovinism si revizionism nu își dau seama că nimeni nu sta de vorba cu o țară care vrea să provoace al treilea război mondial și face jocul rușilor.

Lasati un comentariu