Teatrul privat ARARAT și spectacolul ,,Pe mine mie …, redă-mă,, de Ziua Culturii Naționale la Carei

• publicat la: 16 ianuarie 2020
Teatrul privat ARARAT și spectacolul  ,,Pe mine mie …, redă-mă,, de Ziua Culturii Naționale la Carei

Cu ocazia Zilei Culturii Naționale, Centrul Cultural Carei a invitat trupa de teatru privat Ararat cu  spectacolul  Pe mine mie …, redă-mă.  Evenimentul a reprezentat  un concept original al Teatrului Ararat din Baia Mare și a fost  construit integral pe versurile lui Mihai Eminescu. Puțini careieni au fost interesați de acest spectacol. Spectacolele dedicate nepieritorului Mihai Eminescu realizate cu protagoniști careieni au beneficiat mereu de sală plină dar de 2 ani de zile nu se mai organizează.

Nici la această ultimă manifestare a zilei de 15 ianuarie 2020 de la Carei nu a participat nimeni din conducerea orașului.

Scenariul evenimentului redat de teatrul băimărean, construit de actorul şi regizorul Claudiu Pintican, a fost realizat, nu întâmplător, pornind de la un fragment din piesa lui W. Shakespeare, „Cum vă place”, unde, în monologul său, Jack Melancolicul atribuie fiecărei vîrste a vieţii un rol: omul e, mai întîi, prunc, apoi şcolar, pe urmă îndrăgostit, soldat, judecător, filosof şi… prunc, din nou.

Pe scena Teatrului Municipal Carei nu a fost de găsit niciun portret al celui omagiat, Mihai Eminescu.

 

Buletin de Carei

Lasati un comentariu