Activități de Ziua Mondială a Zonelor Umede

• publicat la: 4 februarie 2020
Activități de Ziua Mondială a Zonelor Umede

Data de 2 februarie este Ziua Mondială a Zonelor Umede și este marcată pentru a sublinia necesitatea menţinerii caracterului ecologic al zonelor umede. Zonele umede prezintă o deosebită importanţă, având în vedere perspectiva faptului că ele adăpostesc forme de viaţă foarte diverse, protejează litoralurile, protejează împotriva inundaţiilor şi stochează dioxidul de carbon pentru a regla schimbările climatice.

Pentru anul 2020, deviza evenimentului ”Zonele umede și biodiversitatea” și subliniază rolul important jucat de biodiversitatea zonelor umede.

În acest context, APM Satu Mare în parteneriat cu Centrul de Incluziune Școlară, în cadrul proiectului de colaborare educațională ”Un mediu curat = un mediu sănătos ” a organizat în data de 3.02.2020, o amplă activitate cu elevii centrului în vederea familiarizării acestora cu biodiversitatea zonelor umede în general dar și din județul Satu Mare.

Astfel în urma prezentării făcute de specialiștii APM Satu Mare, privind importanța biodiversității zonelor umede, prezentare la care elevii au interacționat de fiecare dată când recunoșteau căte o specie specifică zonelor umede, în partea a doua a întâlnirii copiii au trebuit să reproducă prin desen, animalele specifice zonelor umede, lucrări cu care s-a făcut o expoziție pe holul instituției.

Totodată pentru a se familiariza și cu impactul negativ al poluării asupra zonelor umede, elevii au participat la povestea practică ”Nu ne pasă – Ne pasă”, un joc de rol interactiv de poluare/depoluare a apei: copii împărțiți în două tabere distincte au intrat perfect în rolurile stabilite, demonstrând că împreună pot să acționeze pozitiv asupra mediului. Această activitate de tip joc, a avut ca scop conștientizarea importanței protejării mediului, precum și importanța prevenței, a păstrării valoriilor naturale precum și cunoașterii nevoilor mediului în care trăim cu toții.

În finalul acțiunilor, după ce fiecare copil a fost recompensat pentru aportul adus la reușita acțiunii, aceștia au susținut un moment artistic cu o mare încărcătură emoțională, moment numit sugestiv: ” Natura în opera lui Eminescu”.

comunicat

Lasati un comentariu