Atentat la adresa limbii române ca limbă oficială în România. Protest

• publicat la: 18 februarie 2020
Atentat la adresa limbii române ca limbă oficială în România. Protest

Duminică, 23 februarie 2020, de la ora  16,30, se va organiza  la Cotroceni un protest împotriva adoptării noului Cod Administrativ. Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita, Mureș si Asociația Calea Neamului organizează un protest la care sunt așteptați toți românii iubitori de țară.

Se va depune  o  petiție la administrația prezidențială pentru ca președintele României  să rămână consecvent pozitiei sale din 2018 când a contestat la CCR aceleasi puncte din Codul Administrativ pe care le-am evidențiat ca fiind neconstituționale și  care se referă la extinderea obligativității folosirii limbii maghiare de la nivel local, la nivel central.

Sunteți chemați  să  apărați  LIMBA ROMÂNĂ, caracterul acesteia de singură limbă oficială în statul român la fel cum se procedează în fiecare stat civilizat.

Sunteți așteptați să spuneți NU hotărât pretențiilor absurde ale UDMR, o organizație non guvernamentală ce beneficiază de fonduri importante de la statul român.  Ieșiti din case pentru a apăra caracterul oficial al limbii române.

,,Fraților, Carpații nu ne-au despărțit niciodată, ci ne-au unit, fiți umăr lângă umăr cu cei de acelasi sânge de peste munți.
Împreună mergem cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc!,, scrie  Mihai Tîrnoveanu pe pagina sa.

Codul Administrativ  a fost adoptat prin Ordonanță de Urgență de către guvernul Dăncilă în iulie 2019 iar ulterior a fost contestat la CCR.

Ordonanța mai conține prevederi precum introducerea pensiilor speciale pentru aleșii locali, aprobarea proiectelor care vizează administrarea patrimoniului cu majoritate absolută (jumătate plus 1 din numărul consilierilor în funcție), față de două treimi cât era până acum, mutarea răspunderii pentru actele administrative ilegale de la primari către funcționarii publici.  Astfel, ar putea fi angajați mai mulți consilier la primării, atât pentru primari, cât și viceprimari.

În ce privește limba oficială din administrație , Ordonanța dată de guvernul Dăncilă prevede renunțarea la caracterul oficial al limbii române.

,,Protestăm împotriva Codului Administrativ. Vom cere să nu fie promulgată OUG  prin care s-a dat Codul Administrativ  pe care il consideram un act de mare trădare națională  deoarece limba maghiară devine a doua limbă oficială  în România. Se diminuează astfel  caracterul național prevăzut în Constitutia României. Nu este normal ca folosirea limbilor minorităților în administratie  să rămână la mica – marea negociere pe care UDMR o va face în consiliile județene, unde își va putea impune punctul de vedere. Vă chemăm ca prin atitudinea noastră să răsturnăm negocierile politicianiste ale UDMR”, a  mai afirmat Mihai  Tîrnoveanu.

Ieșiți din casă dacă vă pasă!  Fiți alături de  românii din toată țara pentru păstrarea caracterului oficial al limbii române în România.

Mult e dulce şi frumoasă
Limba ce-o vorbim,
Altă limbă-armonioasă
Ca ea nu găsim.

Saltă inima-n plăcere
Când o ascultăm,
Și pe buze-aduce miere
Când o cuvântăm.

Românașul o iubește
Ca sufletul său,
Vorbiți, scrieți românește,
Pentru Dumnezeu.

Frați ce-n dulcea Românie
Nașteți și muriți
Și-n lumina ei cea vie
Dulce vieţuiți!

De ce limba românească
Să n-o cultivăm?
Au voiți ca să roșească
Țărna ce călcăm?

Limba, țara, vorbe sfinte
La strămoși erau;
Vorbiți, scrieți românește,
Pentru Dumnezeu!

Gheorghe Sion

 

Lasati un comentariu