Concurs de recitări la Carei cu ocazia Zilei Internaţionale a Limbii Materne

• publicat la: 5 februarie 2020
Concurs de recitări la Carei cu ocazia Zilei Internaţionale a Limbii Materne

Centrul Cultural Carei cu sprijinul Direcţiei de Cultură și Sport, organizează marți, 25 februarie 2020, cu ocazia Zilei Internaţionale a Limbii Materne, cea de-a opta ediție a concursului de recitări în limbile română, maghiară și germană.

Participanții vor avea dreptul să recite o singură poezie sau să interpreteze un fragment dintr-o operă literară, la alegere. Premiile constau în diplome și cărți. Concursul se desfășoară pe două categorii: clasele V-VIII și clasele IX-XII.

Recitările se vor desfăşura pe trei secțiuni:

  1. Secția română: vor fi recitate în limba română poezii aparținând unor renumiți poeți maghiari sau germani, traduse în limba română (de exemplu: poezie de Ady Endre în limba română)
  2. Secția maghiară: vor fi recitate în limba maghiară poezii aparținând unor renumiți poeți români sau germani, traduse în limba maghiară (de exemplu: poezie de Lucian Blaga în limba maghiară)
  3. Secția germană: vor fi recitate în limba germană poezii aparținând unor renumiți poeți români sau maghiari, traduse în limba germană (de exemplu: poezie de Eminescu tradusă în limba germană)

Evenimentul se va desfăşura de la ora13.00 în Sala „Deák Endre” a CENTRULUI CULTURAL CAREI (lângă Teatrul Municipal).

Termenul limită de înscriere este 20 februarie 2020, ora 15.00. Înscrierea se face prin depunerea unui tabel după modelul de mai jos la Centrul Cultural Carei,de luni până vineri, între orele 09.00 şi 15.00 sau prin e-mail la adresa culturacarei@yahoo.com cu specificația: concurs limbi materne.

Informaţii suplimentare se pot obţine la numărul de telefon 0261-865-006 sau 0742-021-668. Persoana de contact: Geta Vandici.

Vă mulţumim anticipat şi le dorim elevilor dumneavoastră mult succes!

Numele elevului

Instituţia şcolară

Clasa

Titlul şi autorul poeziei

Cadru didactic coordonator

Lasati un comentariu