De 1 Martie românii cer președintelui Klaus Iohannis să păstreze caracterul oficial al limbii române

• publicat la: 27 februarie 2020
De 1 Martie românii cer președintelui Klaus Iohannis să păstreze caracterul oficial al limbii române

De 1 MARTIE, sărbătoare românească, se adună românii ca să apere caracterul oficial al limbii române în România!  Tot mai multe asociații își anunță prezența la București. Președintele României, Klaus Iohannis, este invitat ca să nu promulge noul Cod Administrativ prin care limba română își pierde caracterul de limbă oficială în România!

Ce Mărțișor mai frumos poate face cadoul președintele Klaus Iohannis românilor decât păstrarea caracterului oficial al limbii române pe teritoriul României?

Duminică, 1 martie, începând cu ora 17,00,  la Palatul Cotroceni, statuia “Leul”, Asociația “Calea Neamului” organizează o adunare publică al cărei scop este apărarea limbii române ca singură limbă oficială în România, așa cum prevede articolul 13 al Constituției României. Protestăm, încă o dată, împotriva adoptării de către Guvernul PSD-ALDE a Ordonanței de Urgență privind Codul Administrativ al României, scrie pe pagina asociației Calea Neamului.

Noi organizații ni se alătură în lupta pentru Limba Română, singura oficială stat: ASCIOR din Buzău, condusă de vrednicul Nicolae Mușat si Asociația Dacii Liberi din Cluj Napoca, condusă de tânărul destoinic Dragoș Burghelia, scrie  Mihai Tîrnoveranu pe pagina sa.

Avem tineri cu dragoste de țară, care deschid cărțile Istoriei Naționale, care sunt conștienți că de-a lungul mileniilor, alți tineri și-au dat viața pe câmpurile de luptă pentru ca noi astăzi să vorbim românește. E o mare minune că inimoșii ,,Daci Liberi” există printre noi, mai ales în vremurile în care educația națională o iau mai puțin din școli; cu siguranță mai mult din familii si biserică, cu siguranță de la Dumnezeu.

Pe acesti tineri îi vom avea alături în lupta noastră comună ca Statul Român să rămână totuși Român si să aibă o singură limbă oficială: Limba lui Mihai Eminescu.
Doamne ajută fraților, așteptăm ca si alte asociații să-si exprime voința aceasta, Voința Națională! este îndemnul organizatorilor.

1 Martie, ora 16,30, recomandăm parcarea masinilor la Academia Militară (Piața Eroilor) de unde vom porni spre Statuia Leul de la Cotroceni, locul adunării publice.

Mult e dulce şi frumoasă
Limba ce-o vorbim,
Altă limbă-armonioasă
Ca ea nu găsim.

Saltă inima-n plăcere
Când o ascultăm,
Și pe buze-aduce miere
Când o cuvântăm.

Românașul o iubește
Ca sufletul său,
Vorbiți, scrieți românește,
Pentru Dumnezeu.

Frați ce-n dulcea Românie
Nașteți și muriți
Și-n lumina ei cea vie
Dulce vieţuiți!

De ce limba românească
Să n-o cultivăm?
Au voiți ca să roșească
Țărna ce călcăm?

Limba, țara, vorbe sfinte
La strămoși erau;
Vorbiți, scrieți românește,
Pentru Dumnezeu!

Gheorghe Sion

Lasati un comentariu