GARDUL de la Carei și bocitoarele

• publicat la: 11 februarie 2020
GARDUL de la Carei și bocitoarele

Se apropie data alegerilor locale și candidatul evazionist Kovacs vrea să își asigure un Consiliu Local total subordonat. Cel de acum nu este pe placul lui în totalitate. Nu de puține ori îl etichetează pe consilierul Ilie Ciută ca fiind opoziția.  Și numai de opoziție nu are nevoie în noul mandat pe care și-l dorește pentru a putea atinge vârsta de pensionare fără grija unui loc de muncă. Așa că și-a asigurat un cor de bocitoare care să îl țină în corzi de consilierul Ciută și familia acestuia doar-doar îi va trece cheful de a candida. Sunt preferați de primar consilieri docili, cei care vorbesc de 2 ori în mandatul de 4 ani și care ridică constiincios mâna la fiecare proiect inițiat de el.

La ședința de îndată din data de 7 februarie doar consilierul local Ilie Ciută a semnalat pericolul pe care îl reprezintă pentru elevi gardul degradat  de la Școala Gimnazială nr.1.  A fost singurul care s-a preocupat de siguranța elevilor  ce se află pe terenul de sport de la Școala Gimnazială nr.1 Carei.

Răspunsul primarului a fost unul caracteristic lui. Pentru așa ceva  nu sunt atâția bani iar în regie  proprie nu îl poate face pentru că are de lucru cu muncitorii din primărie. Că doar acum se muncește, în campanie, nu în cei 4 ani de mandat.

Cei incapabili să înțeleagă ce au citit în articolele informative s-au referit prima dată la înălțimea gardului și …la iluminatul electric, neuitând  de a-l trimite pe consilierul Ciută peste munți.

.

.

.

,,al lor ( locul natal, n.r.) e peste munti, acolo trebuie să facă ordine, nu la noi,,  se scrie  în porțiunea încercuită.

Aceștia sunt cei care îl susțin pe evazionistul de la Primăria Carei și critică corupția dar numai pe cea de peste munți. La Carei o tolerează și chiar  o apără.

Atât au înțeles unii. Și asta în timp ce la liceul maghiar romano-catolic Calasantius din Carei există de ani de zile garduri de peste 4 m înălțime în jurul terenurilor de sport dotate cu iluminat nocturn. Este liceul pentru care Primăria Carei plătește lunar 15 mii lei.

Acolo nu mai e o problemă  înălțimea gardului deci tot circul instrumentat e doar pentru a denigra consilierul opoziției și a deturna atenția de la faptul că primarul evazionist nu dorește să plătească reconstrucția gardului în forma propusă de directorul Nicolae Moldovan.

Recomandăm lecții de limba română celor care se aruncă pe taste înainte de înțelege despre ce este vorba. Ura și denigrările nu țin loc  de paravan pentru abuzurile din Primărie și nici pentru discriminările tot mai evidente și numeroase!

În municipiul Carei  este interzisă amplasarea  unui catarg cu tricolor pe domeniul public iar meseria de vânzător se poate deprinde doar în clase de stat cu predare în limba maghiară. Bilingvismul  nu este acceptat.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu