La Librăria municipiului Carei s-au epuizat cărțile cu poezii de Mihai Eminescu și Harta Carei

• publicat la: 26 februarie 2020
La Librăria municipiului Carei s-au epuizat cărțile cu poezii de Mihai Eminescu și Harta Carei

La librăria Primăriei Carei s-au vândut toate cele 10 exemplare de cărți cu poezii de Mihai Eminescu iar o hartă a Careiului nu e de găsit. Personalul este foarte amabil și ne-a informat că cele 10 ( zece)  cărți cu poezii eminesciene s-au vândut cu ocazia Zilei Culturii Naționale din 15 ianuarie 2020. De atunci nu au mai primit. Nu am găsit nicio carte a scriitoarei românce din Carei, Otilia Marchiș. De fapt, există un raft plin de cărți cu varianta în limba maghiară a operei scriitoarei românce din Carei doar că numele ei lipsește din locul rezervat autorului și apare doar porecla sa batjocoritoare folosită mereu de maghiari.

http://www.buletindecarei.ro/2017/11/lansare-de-carte-otilia-marchis-si-ady-endre-exclusiv-in-limba-maghiara-cu-numele-autoarei-inlocuit-de-porecla.html

Am solicitat  HARTA CAREI, tipărită din belșug de Primăria Carei. Nu mai este la vânzare. Există în schimb numeroase hărți cu Transilvania, cu Erdely sau cu Szekelyfold.

Suveniruri nu se găsesc  decât cu Castelul Karolyi.

Aceasta este  librăria municipiului Carei păstorită de Primăria Carei. Nici vorbă de poeziile lui George Marchiș, tatăl Otiliei Marchiș sau de traducerile lui Costa Carei. Cultura românească nu trebuie promovată sub nicio formă se pare că este sloganul administrației Kovacs-Keizer-Beko.

Cine se încumetă să le atragă atenția celor trei udemeriști că suntem un oraș în care locuiesc mai multe naționalități și fiecare are același drept de a accede la cultura poporului din care provine?

Buletin de Carei

http://www.buletindecarei.ro/2019/12/inaugurarea-unei-librarii-la-carei-care-comercializeaza-cartea-ce-batjocoreste-numele-careiencei-otilia-marchis.html

comentarii

de Ana Maria la 27 februarie 2020 - 15:35

Poate le va spune cineva, in fond este si interesul lor

Lasati un comentariu