Prezentarea multimedia „Brâncuși– inspirație, talent, geniu” la Castelul din Carei

• publicat la: 19 februarie 2020
Prezentarea multimedia „Brâncuși– inspirație, talent, geniu” la Castelul din Carei

Miercuri, 19 februarie 2020, de la ora 11.15, în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi din municipiul Carei s-a desfășurat prezentarea multimedia intitulată „Brâncuși – inspirație, talent, geniu”, organizată cu ocazia împlinirii a 144 de ani de la nașterea marelui sculptor Constantin Brâncuși.

În cadrul manifestării a avut loc o prezentare biografică a sculptorului, structurată în trei părți: prezentarea primilor ani de viață, a tinereții și a primelor lucrări, respectiv maturitatea artistică și marile creații, realizată de Adrian Ștefănuți, referent în cadrul Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”.

Participanții la eveniment au putut admira și o mică expoziție conținând paisprezece imagini despre creații reprezentative ale artistului, expoziție realizată de Centrul de Promovare a Turismului Cultural

„Gróf Károlyi”.

La manifestarea culturală a asistat o clasă de elevi de la liceul Teoretic Carei, alături de doamna profesoară Mențiu Gabriela, dar și alte cadre didactice și iubitori de cultură.

Evenimentul a fost organizat de Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”, cu sprijinul Direcției de Cultură.

Lasati un comentariu