Restricționare acces vizitatori la Spitalul de Pneumoftiziologie Satu Mare

• publicat la: 27 februarie 2020
Restricționare acces vizitatori la Spitalul de Pneumoftiziologie Satu Mare

În contextul creșterii numărului de infecții respiratorii acute din această perioadă (viroze, pneumonii, gripe), Spitalul de Pneumoftiziologie Satu Mare a dispus instituirea mai multor măsuri preventive la nivelul unității sanitare pentru limitarea îmbolnăvirilor. Măsurile sunt valabile pentru toate locațiile Spitalului de Pneumoftiziologie Satu Mare, respectiv: Secția I Satu Mare, secția II Bixad și Ambulatoriul de specialitate.

O primă măsură vizează restricționarea accesului vizitatorilor în unitatea sanitară. Din data de 24 februarie 2020, programul de vizită la Spitalul de Pneumoftiziologie Satu Mare este de luni până vineri este între orele 14.00- 16.00, iar în weekend și sărbători legale, între orele 13.00-17.00, cu un vizitator pentru fiecare pacient, timpul alocat fiind de 15 minute.

La intrarea în unitate aparținătorii vor avea obligația de a se identifica cu cartea de identitate. Tot aici vor primi și echipamentul de protecție, iar dezinfectantul pentru mâini va fi folosit în mod obligatoriu de fiecare persoană la intrarea și la ieșirea din spital.

Accesul pentru Ambulatoriul de Specialitate se va face numai în baza biletului de trimire, scrisorii medicale sau  a biletului de externare. În cazuri excepționale accesul pacienților pentru  Ambulatoriu se va face cu acordul telefonic al medicului solicitat.

De asemenea, Spitalul de Pneumoftiziologie a intensificat programul de dezinfecție. În paralel, au fost demarate în regim de urgență procedurile pentru achiziționarea unor dispensere cu soluție dezinfectantă care vor fi instalate la intrarea în secții, dar și în fiecare salon și cabinet medical.

Spitalul de Pneumoftiziologie Satu Mare a suplimentat necesarul de medicamente antivirale și de teste pentru depistarea gripei.

 Conducerea unității solicită populației și aparținătorilor să dea dovadă de înțelegere față de toate măsurile luate. Acestea au rolul de a preveni și totodată de a-i proteja pe pacienți  și în aceeași măsură pe vizitatori, ținând cont de specificul spitalului și patologia existentă.

 Manager

Dr. Ioan Sergiu Dănuț

Lasati un comentariu