Ziua Internațională a Cititului Împreună marcată la Carei

• publicat la: 5 februarie 2020
Ziua Internațională a Cititului Împreună marcată la Carei

Ziua Internațională a Cititului Împreună este un eveniment organizat în România de organizația Citim Împreună România (CIR), înființată de Brandi Bates. Anul acesta se sărbătorește pe 5 februarie și organizația îndeamnă la citit împreună în biblioteci, în școli și grădinițe, în case, în birouri, în parcuri, dacă e vreme bună, în librării sau pe terenuri de fotbal, oriunde există un om care iubește cărțile și cel puțin altă ființă care împărtășește această iubire.

Anul acesta CIR a dedicat  ZICI (Ziua Internațională a Cititului Împreună) 2020 viitorului copiilor și al planetei deopotrivă, atrăgând atenția că este momentul să citim împreună și să petrecem timp în natură cu copiii noștri, este momentul să vorbim cu ei despre fricile, speranțele și responsabilitățile lor cu privire la viitor. „Citim împreună pentru a vindeca planeta!” este sloganul ZICI 2020.

Biblioteca Municipală Carei a fost încă de la prima ediție din România, organizată în 2017, parte din proiectul CIR și a organizat pe plan local sesiuni de citit împreună în școli sau în grădinițe. Anul acesta am citit împreună cu Școala Gimnazială Nr. 1 Carei,clasa a III-a, învățătoare Lorena Iluțan, la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 3 Carei, grupa Aricilor isteți, educatoare Monica Robotin și Eugenia Beretean și la Grădinița nr. 9 Carei, grupa Micimackó, educatoare Tóth Enikő.

S-a vorbit despre natură, despre cum o putem proteja, succesiunea anotimpurilor. Copiii au confecționat bufnițe din materiale reciclabile, au colorat planșe cu anotimpurile, au răspuns la ghicitori, au făcut puzzle și semne de carte.

La finalul fiecărei activități copiii au fost răsplătiți cu semne de carte și insigne cu sigla ZICI 2020.

Lasati un comentariu