Au început lucrările de refacere pe de Calea Mihai Viteazul Carei

• publicat la: 23 martie 2020
Au început lucrările de refacere pe de Calea Mihai Viteazul Carei

Azi, 23 martie 2020, au început lucrările de reabilitare a Căii Mihai Viteazul din municipiul Carei, pe tronsonul cuprins între intersecția cu strada Agoston și magazinul Lidl. Executantul a demarat lucrările de îndepărtare a stratului de asfalt de pe jumătatea dreaptă a drumului, pe sensul de intrare dinspre Satu Mare.
”Executantul a început decaparea asfaltului pe tronsonul cuprins între intersecția cu strada Agoston și magazinul Lidl. Acum, lucrările se pot desfășura mult mai ușor datorită traficului redus. Restricțiile în vigoare nu sunt deocamdată de natură să afecteze desfășurarea lucrărilor, așa că nu văd niciun motiv să nu se apuce de treabă”, a declarat primarul Eugen Kovacs.
Lucrările sunt realizate în cadrul proiectului intitulat ”Reducerea emisiilor de carbon în municipiul Carei pe baza măsurilor propuse în Planul de mobilitate Urbană Durabilă”, cunsocut și sub numele de Mobilitate 1.
Proiectul Mobilitate 1 vizează introducerea transportului public prin achiziționarea a șapte autobuze electrice, lucrări de reabilitare a carosabilului pe traseul microbuzelor și amenjarea de piste de biciclete în zona centrală a municipiului. Valoarea totală a proiectului, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, este de 45,25 milioane lei.
Vor fi executate următoarele lucrări:
– reabilitare de infrastructură rutieră pe 19 străzi din municipiul Carei, suprafața totală a carosabilului fiind de 99.441 mp, iar cea a trotuarelor și spațiilor verzi de 80.649 mp;
– construcția unui depou pentru autobuze cu toate utilitățile;
– construcția și modernizarea a 31 de stații de transport public de călători;
– Crearea sistemului de bilete pentru călători (e-bilete sau e-ticketing);
– Crearea sistemelor de închiriere de biciclete tip ”bike-sharing” pentru un număr total de 140 de biciclete, cu un număr de 19 seturi de cadre de parcare;
– Modernizarea și extinderea traseelor pietonale (Lungimea trotuarelor – 13.415 m);
– Amenajarea spațiilor verzi prin lucrări de gazonare și plantări de arbori.
Lista străzilor care vor fi reabilitate: Independenței, 1 Decembrie 1918, Bulevardul 25 Octombrie (DN 19), Calea Mihai Viteazul (DN 19), Mioriței.
Lista străzilor pe care vor fi efectuate lucrări de reparații: Someș, Viilor, Căplenilor, Crișan, Cloșca, Iuliu Maniu, Calea Armatei Române, Cimitirului, Ignișului, Agoșton, Căpitan Zăgănescu, Corneliu Coposu, 1 Mai, Horea.

Vă reamintim că strada Viilor a fost asfaltată în anul 2015 și reabilitată în anul 2016.  Atât ține  durata de viață a unei asfaltări de calitate…4 ani?

.
O altă componentă a proiectului „Reducerea emisiilor de carbon în municipiul Carei pe baza măsurilor propuse în Planul de mobilitate Urbană Durabilă” prevede achiziția șapte microbuze electrice, pentru care este alocată suma de 13,25 milioane lei.

Lasati un comentariu