Coronavirus. Familie cu 4 copii amenințată cu amendă uriașă are nevoie de ajutor

• publicat la: 16 martie 2020
Coronavirus. Familie cu 4 copii amenințată cu amendă uriașă are nevoie de ajutor

O familie cu 4 copii minori din Resighea a fost amenințată de un agent de poliție cu amendă de 20 mii lei dacă iese la cumpărături pe motiv că ar fi obligați la izolare. Tatăl copiilor este șofer și a venit săptămâna trecută dintr-o cursa din Germania, Hamburg, oraș care nu se află în zona roșie. A prezentat la vama Petea toate documentele doveditoare pentru traseul parcurs și i s-a comunicat că nu este cazul să stea în carantină.

Am luat legătura  și cu persoane din cadrul Comitetului județean pentru situații de urgență care au confirmat că persoanele care revin în țară din Hamburg nu au  obligația de a intra în carantină. Orice părinte își protejează copii în mod deosebit așa că și tatăl copiilor ar fi stat în izolare dacă era cazul.

Familia din Resighea a fost amenințată cu amenda de 20 de mii de lei doar de către agentul de poliție, nici primarul și nici șeful de post neavând cunoștință despre toată această situație. După intervenția primarului situația a fost detensionată.

Din nefericire, situația materială a acestei familii nu este una tocmai… roză. Posibilitățile financiare sunt limitate iar acum oamenii se feresc să îi ofere  de muncă tatălui celor 4 copii. Doi dintre cei 4 copii au nevoie de scutece  și alte alimente specifice a precizat mama copiilor. Cei care au posibilitatea de a oferi un cât de mic ajutor pot contacta această familie sau redacția Buletin de Carei.

 

Lasati un comentariu