Garda de Mediu acționează la Satu Mare. Pentru Carei nu are undă verde?

• publicat la: 4 martie 2020
Garda de Mediu acționează la Satu Mare. Pentru Carei nu are undă verde?

Pe adresa redacției Buletin de Carei am primit un comunicat de presă din partea Comisariatului județean al Gărzii de Mediu privind intervenția în urma semnalelor din presa locală la depozitele ilegale de deșeuri din Satu Mare. Având în vedere că am postat numeroase imagini de la locurile unde există adevărate depozite de deșeuri în Carei ne punem întrebarea dacă intervenția Gărzii de Mediu se limitează doar în municipiul reședință de județ?

În urma semnalelor venite, la începutul lunii februarie, din partea unor publicații locale, privind existența unui depozit ilegal de deșeuri, în zona industrială Șoimoșeni, str IL Caragiale, str Mașiniștilor  a municipiului Satu Mare, Comisariatul Județean Satu Mare al Gărzii Naționale de Mediu, s-a autosesizat și a demarat acțiuni specifice de control pentru identificarea responsabililor și a impunerii măsurilor legale pentru salubrizarea zonei afectate.

În acest sens,  au fost derulate un număr de 8 controale la persoane fizice și juridice care erau susceptibile de a avea legătură cu depozitarea necontrolată a deșeurilor, fiind constatate neconformități.

Pentru neconformitățile constatate GNM CJ Satu Mare a aplicat 7 sancțiuni contravenționale, valoarea amenzilor aplicate fiind 22.000 lei și a impus măsuri cu termene ferme, pentru remedierea acestora.

În prezent lucrările de salubrizare au fost începute, urmând a fi finalizate în perioada imediat următoare.

Menționăm faptul că în anul 2019 au fost identificate și salubrizate ca urmare a acțiunilor de control desfășurate la nivelul CJ Satu Mare, peste 120 de locații cu depozite de deșeuri de tip municipal și asimilabil, precum și a unor deșeuri provenite din construcții și demolări, care ocupau o suprafață însumată de   peste 40 000 mp .

Buletin de Carei vă prezintă doar câteva din locurile unde zac de luni bune grămezi de deșeuri fără ca cineva din administrația locală să intervină așa cum procedează în cazul sancționării pentru parcare neregulamentară a persoanelor plecate în concediu. Faptul menționat nu este nicidecum o glumă.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu