La Carei vor sosi toate cazurile pozitive COVID-19 din județ. Primarul tace și cere bani

• publicat la: 31 martie 2020
La Carei vor sosi toate cazurile pozitive COVID-19 din județ. Primarul tace și cere bani

Marea realizare de la final de mandat de primar evazionist!

Nu știam de ce era așa de încordat primarul Kovacs la interviul postat ieri pe pagina Primăriei Carei. Care a fost trocul domnule primar? A meritat? Nu ați mai dat nicio informare reporterilor  la ceas de seară? Știm că  în discuțiile pentru spitalul suport  era vorba de Negrești Oaș și nicidecum de Carei.  Aceasta va  fi marea realizare  pe care o veți bifa la final de mandat?

Spitalul Municipal Carei este singurul din județ care este în subordinea unui consiliu local. Laboratorul din cadrul spitalului nu este certificat iar de materiale de protecție nici nu mai aducem vorba.

Ca de obicei, careienii sunt ultimii informați oficial  de către Primăria Carei. Acesta este respectul pentru comunitate!

Astăzi, noul Ministru al  Sănătății, Nelu Tătaru, a aprobat Ordinul de ministru privind Planul de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul epidemiei Coronavirus COVID-19 și lista spitalelor de suport pentru pacienții testați pozitiv cu virusul SARS-COV-2.

La noi în județ, Spitalul Municipal Carei a fost desemnat suport pentru COVID-19. În spitale de suport sunt tratate cazuri pozitive la COVID-19 care necesită îngrijiri medicale și pentru alte patologii.

,,Planul de măsuri pentru pregătirea spitalelor a fost elaborat de specialiștii din cadrul comisiilor de specialitate ATI, boli infecțioase și specialiști din cadrul Ministerului Sănătății, pe baza recomandărilor OMS si CE. Am cerut managerilor unităților sanitare, dar și direcțiilor de sănătate publică, serviciilor de ambulanță să aducă la cunoștința personalului medical și auxiliar, în mod repetat, procedurile ce trebuie urmate în această situație de criză, toate măsurile existente în planul de măsuri, în special reglementările privind măsurile de prevenție și utilizarea corectă, în funcție de expunere, personalului medical, dar și auxiliar”, a declarat Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății.

Ordinul Ministerului Sănătății este publicat în Monitorul Oficial 263/31.03.2020 și a fost adus la cunoștința directorilor de spitale  și a direcțiilor de sănătate publică în cadrul unei  videoconferințe.

Buletin de Carei

comentarii

de Lajos la 1 aprilie 2020 - 00:22

Primar de 2 lei,un nesuferit!

de Daniel la 1 aprilie 2020 - 00:25

Primarul are interesele lui personale,nicidecum protectia careienilor!

de Ionut la 1 aprilie 2020 - 14:25

Doar trebuie sa isi faca manevrele cu pataki si cu prefectu,toate sunt interese,iar noi careienii suntem supusi riscului!

de Septico la 3 aprilie 2020 - 13:49

Corona pe cap,totusi merita.

Lasati un comentariu