Nu se vor penaliza impozitele și taxele neplătite la timp. Până la 30 de zile după încetarea stării de urgență

• publicat la: 21 martie 2020
Nu se vor penaliza impozitele și taxele neplătite la timp. Până la 30 de zile după încetarea stării de urgență

Obligatiile fiscale scadente și neachitate la 30 de zile după încetarea stării de urgență nu vor fi considerate obligații fiscale restante  iar pentru acestea nu se calculează și nu se datorează dobânzi și penalități de întârziere, specifică  Ministerul Finanțelor Publice (MFP).

Potrivit unui comunicat al MFP, aceste măsuri se vor aplica începand cu data intrarii în vigoare a OUG 29/2020 ce a fost aprobată miercuri de Executiv pentru sustinerea mediului de afaceri în contextul pandemiei de Coronavirus. Sâmbătă a fost  publicată în  Monitorul Oficial.

Se suspendă sau nu încep măsurile de executare silită prin poprire a creantelor bugetare, cu exceptia executarilor silite care se aplică pentru recuperarea creantelor bugetare stabilite prin hotărâri judecătoresti pronunțate în materie penală.

„Măsurile de suspendare a executării silite prin poprire asupra sumelor urmăribile reprezentând venituri si disponibilitati bănesti se aplică, prin efectul legii, de către institutiile de credit sau terții popriti, fără alte formalități din partea organelor fiscale”, se specifică în comunicatul MFP.

Aceste măsuri fiscale înceteaza în termen de 30 de zile de la încetarea stării de urgență.

Lasati un comentariu