Pedepse sporite pentru nerespectarea măsurilor de prevenire și combatere a coronavirusului! Cine va răspunde la Carei în caz de răspândire a bolii?!

• publicat la: 28 martie 2020
Pedepse sporite pentru nerespectarea măsurilor de prevenire și combatere a coronavirusului! Cine va răspunde la Carei în caz de răspândire a bolii?!

Pedepse de până la 15 ani de închisoare pentru infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, dacă fapta duce la decesul uneia sau mai multor persoane, se arată în proiectul de OUG de modificare a Legii 286/2009 privind Codul penal.

Zădărnicirea combaterii bolilor –  Articolul 352 se modifică și va avea următorul cuprins

Art. 352. (1) Nerespectarea măsurilor de carantină sau de spitalizare dispuse pentru prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

(2) Nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă fapta a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani.

Cine va răspunde la Carei pentru  refuzul sporirii măsurilor de prevenire și combatere a coronavirusului dacă se va declanșa îmbolnăvirea unor persoane?! Cine își asumă refuzul de a dezinfecta prin oraș cu soluții pe bază de clor așa cum sunt recomandările organelor abilitate?!

Chiar vă bateți joc  de noi domnilor ce asigurați vremelnic conducerea orașului?!  Primar Kovacs Eugen, viceprimar Keiser Ludovic, administrator public Beko Tamas.

Nu a fost convocat nici măcar Comitetul local pentru situații de urgență. Așteptați să ne îmbolnăvim în masă?

Toate localitățile din țară au demarat măsuri de prevenire  și combate, toate țările afectate de acest virus au semnalat importanța dezinfecției spațiilor publice, doar la Carei primarul declară că este…INUTIL!

Rugăm reprezentantul Guvernului în teritoriu să intervină la Carei pentru a beneficia și careienii de măsuri de prevenire și combatere așa cum sunt ele stipulate  în toate recomandările remise.

La Brașov a început încă din 20 martie spălarea cu detergent a principalelor artere de circulație. Măsura a fost luată în vederea asigurării unei mai bune curățări a carosabilului, astfel încât să fie îndepărtat praful ce se strânge la rigolă și să fie redusă cantitatea de pulberi de praf ce ajunge în atmosferă și care duce la scăderea calității aerului. De altfel, medicii vorbesc despre necesitatea unor astfel de operaţiuni, după ce experţii chinezi au descoperit că virusul COVID – 19 poate supravieţui câteva zile agăţat în pulberile de praf.

Autorităţile locale din Sfântu Gheorghe au luat decizia de a spăla străzile, de a dezinfecta locurile de joacă pentru copii, mobilierul stradal şi mijloacele de transport în comun inclusive a taxiurilor pentru a preveni răspândirea infecţiilor cu noul coronavirus.

Echipaje ale firmei de dezinfectie SC Citadin, îmbrăcati in haine de protectie, vor igieniza total spatiile publice des circulate din municipiul Zalău. Măsura vine cu scopul de a preveni răspândirea infectării cu coronavirus.

Exemplele ar putea continua la nesfârșit.

Prof.dr.Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș din București a explicat în emisiunea Marius Tucă show, printre altele,  că trebuie să decontaminăm zonele și să inactivăm virusul, potrivit  mediafax.ro.

,,Acum este treaba autorităților să intervină cu mașini și să spele tot orașul,,.

Doar la Carei, un primar cu studii de prelucrarea lemnului și cei doi  consilieri ai lui specializați în linșaj mediatic și ridicări de osanale șefului lor  încearcă să ne convingă de inutilitatea oricărei acțiuni de dezinfecție prin oraș în perioada pandemiei de coronavirus.

 ”Stropirea străzilor, a spațiilor verzi și a locurilor de joacă cu apă amestecată cu clor sau alt dezinfectant este complet inutilă. Să nu cădem în capcana măsurilor propagandistice pe fondul dezinformărilor….nu are niciun rost să stropim cu dezinfectant asfaltul, iarba și nisipul. Este doar o risipă de resurse materiale și financiare,,  declară Kovacs Eugen.

Astăzi, consilierul lui ce candidează ca primar  în comuna Căpleni  se lăuda singur pe pagina sa și debita tot felul de fantasmagonii specifice adolescenților care nu au dat încă piept cu viața. Ce fel de om responsabil refuză o măsură suplimentară de protecție? Astfel de persoane sunt plătite din banii noștri, din bani publici.

Acestea sunt indicațiile Grupului Strategic de pe lângă MAI. E chiar așa de greu de înțeles ce scrie în limba română din moment ce ești angajat la o organizație guvernamentală a statului român?

Careieni stați acasă! Protejați-vă!

Buletin de Carei

 

 

comentarii

de Carei la 2 aprilie 2020 - 08:30

Domnule primar! Ordinul se executa si nu se discută !!!!!! Pe domnia voastră nu va intereseaza cetatenii orasului Carei doar scaunul de la primarie. Cum puteți afirma ca dezinfectarea spatiilor de joaca, a strazilor e nu este utila cand pe toate posturile tv se spune ca sa punem preș imbibat in clor la intrarea in apartamente ptr a evita contaminarea persoanelor din familie! Daca nu aveti bani ptr clor , substanta cra mai ieftina cu care trebuie sa dezinfectati , dd unde o sa Veti bani ptr recipientii si gelul dezinfectant care ar trebui sa fie deja montate la fiecare intrare de bloc? In casa scariror nici nu se asteapta nimeni sa se faca dezinfectie ptr ca doar este o risipa pe cand pe jntreg mapamondul mor zeci de mii de oameni. Domnule Kovacs E , municipiul Carei este in ROMANIA si se supune legilor tarii!!!! Domnia voastră sunteti mai presus de lege si de cele 6 ORDONANTE MILITARE? Maj vreti un mandat de primar? Pe cine va bazati? Pe etnia rroma care nu respecta la fel ca si domnia voastra ordonantele militare ? Va rugam respectuos sa transmiteti messje catre cetateni in LIMBA ROMANA, limba tarii NOASTRE si daca doriti dupa aceea puteti sa faceti si.in limba minoritatilor( ungureste) !!!!! Traiti in ROMANIA, va rugam vorbiti romaneste , respectati legile tarii si protejati cetatenii municipiului Carei. Si nu uitam sa va amintim si faptul ca in loc sa va bucurati ca in orasul nostru nu sunt persoane infectate cu coronavirus, a ti fost deacord sa aduceti virusul in Carei sperand ca veti primi aparatura moderna , dar trebuia sa dotati spitalul din moment ce sa afla in subordinea primăriei si sa nu asteptati pomana!!!!! Respect Buletin de Carei ptr ca ne informeaza CORECT , pe cand acel Lorand ….. minte cu nerusinare si incita romanii si nu invers!!!!!!!!!!!!!

Lasati un comentariu