Primul deces al unui pacient infectat cu COVID 19 din județ. A fost internat la Spitalul Municipal Carei

• publicat la: 30 martie 2020
Primul deces al unui pacient infectat cu COVID 19 din județ. A fost internat la Spitalul Municipal Carei

A fost înregistrat primul deces al unui pacient infectat cu noul coronavirus în județul Satu Mare, în data de 29.03.2020 anunță Prefectura Satu Mare.

Este vorba de un pacient în vârstă de 74 de ani confirmat cu COVID-19 pe 28.03.2020. Bărbatul a ajuns la Spitalul Municipal Carei în data de 25.03.2020. Acesta prezenta simptomele unei viroze. A fost izolat la Spitalul Municipal Carei, iar pentru că a ridicat suspiciunea unei infecții cu COVID-19 a fost testat, iar după confirmarea infectării, pacientul a fost transferat pentru tratament de specialitate COVID-19 la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Satu Mare, conform procedurii elaborate de Institutul Național de Sănătate Publică.

Pacientul a înregistrat o patologie preexistentă de: diabet zaharat insulino-dependent, insuficiență cardiacă, hipertensiune arterială, bloc de ramură stângă.

Din ancheta epidemiologică a rezultat că acesta nu a avut istoric de călătorie și nici contact cunoscut cu persoane susceptibile a fi contaminate. Bărbatul a intrat în contact cu membrii familiei și cadre medicale.

Conform metodologiei vor fi testați contacții simptomatici.

În județul Satu Mare, astăzi, 30 martie, se află în carantină 257 persoane, iar în autoizolare la domiciliu 3848 persoane.

 ”Stropirea străzilor, a spațiilor verzi și a locurilor de joacă cu apă amestecată cu clor sau alt dezinfectant este complet inutilă. Să nu cădem în capcana măsurilor propagandistice pe fondul dezinformărilor….nu are niciun rost să stropim cu dezinfectant asfaltul, iarba și nisipul. Este doar o risipă de resurse materiale și financiare,,.

Aceasta e atitudinea celui care a vrut să reprezinte interesele careienilor, să susțină comunitatea.  În timp ce careienii așteaptă măsuri concrete de prevenire și împiedicare a răspândirii virusului  COVID 19, primarul vorbește de iarbă și nisip.

comentarii

de adrian la 30 martie 2020 - 18:31

Poi daca este ineficient,dece sa o faca? La ce atitudine va referiti? Ce ati vrea dumneavoastra sa faca primarul in sensul asta? I-a fost aplicata o intrebare si dansul a raspuns nu stiu ce e critica asta intruna din partea dumneavoastra care postati aceste informatii,atacuri dupa atacuri la primar,credeti ca rezolvati ceva cu asta? Asa suntem noi romanii cand vin alegerile gasim mereu ceva sa comentam si una doua asteptam un pas gresit sal ardem pe candidatul -adversar-. O zii buna.

de Buletin de Carei la 30 martie 2020 - 18:52

Nu tine manipularea. Nimeni din redactie nu face politica, nu candideaza si nu minte. Noi românii vrem doar egalitate și nu discriminare. Dacă erați român ați fi cerut drepturi egale și însemnele statului român pe plăcile oficiale de la primărie. Dacă erați român ați fi știut că zi se scrie doar cu un singur i. Un primar evazionist nu constituie pentru nimeni nu model.

de sov la 31 martie 2020 - 09:45

Sub îndemnul „Generație, decide-ți singură soarta! Nu lăsa niște inepți ca Iohannis și Orban să decidă pentru tine!”, SOV le spune tinerilor că trebuie să își ia soarta în mâini și să nu mai accepte ca altcineva să le stabilească viitorul.

„Eu nu instig pe nimeni să nu respecte legea”, își începe discursul Vîntu, o precizare importantă făcută pentru oamenii legii.

Printre altele, SOV le zice urmăritorilor de pe Facebook că, „de la naștere, omul are dreptul să decidă lumea în care trăiește. Incapacitatea, imbecilitatea guvernanților la nivel planetar v-a arestat pe toți la domiciliu. Cât o să mai rezistați? Eu mai am ce mânca. Voi aveți? Când nu o să mai aveți, veți ieși să dați în cap”.

Lasati un comentariu