Românii au smuls președintelui Iohannis promisiunea că nu va promulga Codul Administrativ odios

• publicat la: 2 martie 2020
Românii au smuls președintelui Iohannis promisiunea că nu va promulga Codul Administrativ odios

Cu Avram Iancu și Eminescu, ieri, la Cotroceni au fost prezenți 300 de români. Aceștia  au participat duminică, 1 martie 2020, la protestul pentru apărarea limbii române și a Constituției României organizat de Asociația „Calea Neamului”.

Nu au lipsit nici reprezentanți ai presei maghiare.

Participanții la marș și demonstrație au respins Codul Administrativ și modificările UDMR la Legea Educației. Prin impunerea acestui Cod ticălos, rezultat al unui troc politic PSD-ALDE-UDMR, limba maghiară devine a doua limbă oficială în stat prin extinderea folosirii ei de la nivel local, la nivel central, in deconcentrate si instituțiile din subordinea acestora. Se elimină totodată pragul de 20% pondere minorități nationale, pentru utilizarea limbii maghiare în administrația locală.

„În întreaga Transilvanie se va putea vorbi și în limba maghiară la nivelul administrației locale”, arată Mihai Tîrnoveanu, președintele Asociației „Calea Neamului”, care a explicat în Memoriul transmis Președinției și că modificările aduse de UDMR Legii Educației atentează de asemenea la Constituția României și încalcă Autonomia Universitară.  Asociația „Calea Neamului” și cei care care s-au alăturat inițiativei – Frăția Ortodoxă, ASCIOR, Grupul NOI, ș.a. – au solicitat președintelui României să respingă Legea de aprobare a OUG PSD 57/2019 prin care limba maghiară devine în mod neconstituțional a doua limbă oficială în stat.
Președintele României a promis că NU VA PROMULGA Codul Administrativ, ca răspuns direct la solicitările manifestanților. Promisiunea a fost transmisă participanților la manifestația organizată duminică, la Cotroceni, de către consilierul prezidențial Gabriel-Cristian Pișcociu, în cadrul unei audiențe de o oră, la Administrația Prezidențială, unde s-a depus de către doctorul Mihai Sorin Tîrnoveanu, jurnalista Maria Crețu-Graur din Sfântu Gheorghe, directorul „Mesagerului de Covasna” și poeta Mihaela Aionesei, din Târgu Secuiesc, Memoriul Românilor din Harghita și Covasna.

Consilierul prezent la Palatul Cotroceni special pentru a întâmpina delegația organizatorilor manifestării pro-România a dat asigurări că Administrația Prezidențială va studia cu mare atenție și modificările realizate de UDMR la Legea Educației.

Legendarul general și scriitor Radu Theodoru, veteran de război, prezent la manifestare, a îndemnat participanții să fie la fel de vigilenți și în continuare, în observarea tuturor derapajelor UDMR, și să nu cedeze niciodată lupta pentru limba română și apărarea Constituției României, scrie Victor Roncea.

La protest a participat și reprezentantul Glasul.info din Iași, Mihai Fandel, o prezență activă la toate acțiunile neamului românesc.

Nu a lipsit nici  Marius Adrian Hategan, proaspăt venit de la comemorarea martiriului lui Horea, Cloşca şi Crişan, conducătorii Răscoalei țărănești din Transilvania de la 1784, de pe „Dealul Furcilor” din Alba Iulia.

A fost  în primele rânduri și Dan Ciprian Grăjdeanu de la Frăția Ortodoxă, Maria Crețu Graur de la Mesagerul de Covasna, Părintele Amfilohie, ASCIOR din Buzău, condusă de vrednicul Nicolae Mușat, Asociația Dacii Liberi din Cluj Napoca, condusă de tânărul destoinic Dragoș Burghelia,  George Simion de la AUR cu echipa sa, Nicușor Moise și alți vrednici români iubitori de neam.

,,Limba Română a fost Mărțisorul nostru comun astăzi, sângele eroilor va rămâne veșnic pe zăpada munților și vailor noastre, ca un simbol  al mesajului bunicilor și strabunicilor noștri:
Pe aici nu se trece!
Doamne ajută fraților!”, a scris pe pagina sa de facebook  președintele Asociației Calea Neamului, dr. Mihai Tîrnoveanu.

Acesta este MEMORIUL depus la Administrația prezidențială.

MEMORIU

Pe când  și la Carei o promovarea informațiilor din partea bisericii?

https://ortodoxinfo.ro/2020/03/02/presedintele-a-cedat-in-urma-protestului-pentru-apararea-limbii-romane/?fbclid=IwAR1hhn4-SzaF4lSHPzX2MoX8gOOImGONBEOShosx5Capmy_p73zOu_pJZio

Lasati un comentariu