Și la Carei bat clopotele așa cum a îndemnat PS Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului

• publicat la: 19 martie 2020
Și la  Carei bat clopotele așa cum a îndemnat PS Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului

Episcopia Maramureșului și Sătmarului a anunțat că  începând din data de 17 martie 2020, în bisericile din toate parohiile  se vor  trage clopotele timp de cinci minute la orele amiezii. De azi, 19 martie 2020, se trag clopotele și la bisericile din Carei.

„Întrucât situația de urgență instituită pe întreg teritoriul României presupune restricționarea unor drepturi și libertăți ale cetățenilor, iar izolarea produce tristețe, singurătate și senzația de pustiu, ÎNDATORĂM preoții și Consiliile parohiale să aplice tradiția existentă, aceea ca la ora 12.00 să fie trase clopotele în toate bisericile de la oraș, de la parohii și mănăstiri timp de 5 minute. Sunetul lor este pe de-o parte un strigăt de rugăciune și de ajutor către Dumnezeu, iar pe de altă parte o dovadă că Hristos – Dumnezeu și Biserica Lui sunt cu noi și ne poartă de grijă în această vreme de încercare, fiind în stare de veghe”, a precizat  Episcopia Maramureșului în comunicatul oficial.

Tot Episcopia Maramureșului menționează că „sperăm că prin aceste noi măsuri nu se înțelege și interzicerea Dreptului Constituțional în exercitarea Cultului în administrarea Sfintelor Taine și săvârșirea Sfintei Liturghii de către preot la solicitarea credincioșilor și pentru nevoile spirituale ale acestora”.

Buletin de Carei

 

 

Lasati un comentariu