Lucrările de dezinfectare a scărilor de bloc din Carei au fost finalizate

• publicat la: 2 aprilie 2020
Lucrările de dezinfectare a scărilor de bloc din Carei au fost finalizate

Firma autorizată angajată de Primăria Carei a finalizat lucrările de dezinfectare a scărilor de bloc, anunță primăria pe pagina sa de Facebook.

Acţiunea s-a încheiat în urmă cu puţin timp în cartierul Tineretului, de pe strada Tireamului. În două zile, au fost dezinfectate 303 case de scări şi patru lifturi din blocurile turn.
Dezinfecţia a ţintit  scările de bloc, adică pereţii laterali, pardoseala, scara propriu-zisă, geamurile şi uşa pricipală, atât interior cât şi exterior, dar şi băncile din apropiere, unde a fost cazul.
Substanţa folosită este Calgonit DS 680, un dezinfectant lichid concentrat neutru, care nu conține formaldehidă, în concentrație de 4%. Substanța activă a dezinfectantului este hipocloritul de sodiu.
Dezinfectantul folosit este unul de foarte mare eficienţă, având un spectru larg de acţiune atât împotriva bacteriilor, fungilor, cât mai ales împotriva viruşilor. Dezinfectantul are remanenţă, adică îşi fac efectul, timp de 2-3 săptămâni.

Acesta se foloseşte în industria alimentară, la dezinfectarea ambulanţelor, pentru uz veterinar, în cazul suprafeţelor tipice de aplicare, precum pardoseli, pereţi etc.
Dezinfectantul a fost donat municipiului Carei de către societatea Alconor Company SRL, cea care susține financiar și construcți  rezervorului de oxigen de 5 mii litri de la spitalul municipal.

Buletin de Carei

comentarii

de Septico la 2 aprilie 2020 - 20:47

Acum pt.bucuria careienilor coronavirus se indreapta spre meleagurile mai calde.Oricum in 205 tari din lume a aparut.

de Carei la 4 aprilie 2020 - 23:44

Ce bine era daca se facea asa !!!!

Lasati un comentariu