Se extinde secția de reanimare de la Spitalul Municipal Carei și vor sosi medici pentru toate specializările

• publicat la: 1 aprilie 2020
Se extinde secția de reanimare de la Spitalul Municipal Carei și vor sosi medici pentru toate specializările

Potrivit corespondentului Radio Cluj la Satu Mare, Stela Tudor, prefectul Radu Bud  a declarat că la secția de reanimare, ATI, de la Spitalul Municipal Carei vor exista 15 paturi și se va monta un rezervor de 5 mii litri de oxigen pentru asigurarea necesarului întregii unități spitalicești.

Tot prefectul Bud dă asigurări că se vor aduce la Carei medici și asistente și pentru specializările care nu au fost existente până la acest moment. Nu s-a precizat dacă detașarea la specializările inexistente până acum e doar pentru perioada  pandemiei de coronavirus.

Spitalul Municipal din Carei va prelua toți pacienții care sunt purtători de virus și vor fi confirmați pozitiv în urma testării, dar care suferă și de alte boli, astfel încât să poată fi tratați în acest centru medical, spune Radu Bud.

Spitalul Municipal din Carei va deveni un mare laborator, va primi personal medical transferat sau detașat de la alte unități medicale din județul Satu Mare, se va pune un accent deosebit pe echipamentele de protecție, și va fi prevăzut cu dotări speciale.

Spitalul Municipal din Carei este prevăzut cu 210 paturi, iar dacă se va putea păstra regula ca în fiecare salon să fie un singur pacient, va exista posibilitatea tratării a 130 de persoane bolnave precizează  Stela Tudor.

Consilierii careieni au aprobat astăzi în ședința online achiziționarea de aparatură medicală din fondurile locale, printre aparate existând și echipamentul de testare pentru COVID-19 așa cum am precizat încă din cursul zilei de ieri.

http://www.buletindecarei.ro/2020/03/achizitii-de-echipamente-medicale-si-consumabile-din-bugetul-local-lista-propusa.html

Buletin de Carei

comentarii

de Kapadoczi la 1 aprilie 2020 - 17:53

Numai sa Nu extinde virusul ca sí LA Suceava sí Bucuresti.

de nu nu la 2 aprilie 2020 - 09:18

ne va ocoli ,”au trebuit sa moara oameni” repetir!

Lasati un comentariu