Comemorarea Eroului Național Avram Iancu la Carei

• publicat la: 4 septembrie 2020
Comemorarea Eroului Național Avram Iancu la Carei

Duminică, 6 septembrie 2020, îl vom comemora la Carei pe Eroul Național Avram Iancu. Organizatori sunt Asociaţiunea ASTRA, Despărţământul Aurel Coza Carei, Asociaţia Colonia Moţilor Ianculeşti, SC Ianculeşti SRL, Grupul de moți ,,Trup și suflet,, din Scărișoara Nouă și Asociația foștilor refugiați și expulzați din 1940.

După slujba de pomenire a  lui Avram Iancu vor urma  depuneri de coroane de flori la bustul său, alocuțiuni  şi un scurt program artistic  susținut de  urmași ai  Eroului Național.

,,Câmpia Libertății spune că Avram Iancu suntem toți!,,

Organizatorii au invitat Instituția Prefectului, Primăria și Consiliul Local Carei, Jandarmeria și IJP Satu Mare, Protopopiatul ortodox și cel  greco-catolic, Biblioteca Municipală și Direcția de cultură, Asociațiile locale  și județene  precum și alte instituții și primării.

Conducerea exclusiv UDMR de la Primăria Carei continuă politica de discriminare la adresa asociațiilor românești locale și nu a postat  afișul – invitație pe pagina sa așa cum procedează în alte cazuri.

https://www.buletindecarei.ro/2020/09/primarul-evazionist-de-la-udmr-carei-nu-vrea-afisele-asociatiilor-romanesti-nesupuse-pe-pagina-primariei.html

Participanţii sunt rugaţi ca pe cât posibil să vină îmbrăcaţi tradiţional, cu steaguri tricolore și să respecte regulile  perioadei de pandemie în care ne aflăm.

Din data de 7 septembrie începe Marșul Național Avram Iancu iar în data de 13 septembrie vor avea loc la Țebea manifestările naționale  închinate  Eroului Național.

,,Ce veşti mai aveţi voi, români, despre Iancu
Să spună ce ştiu toţi acei care ştiu
Ce veşti să avem, suntem oastea lui Iancu
La Ţebea, la Carei, eroul e viu,,…Adrian Păunescu

 

comentarii

Raspunsuri

Lasati un comentariu